Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζάκυνθος – Σεισμός: Ισχυροί μετασεισμοί τα ξημερώματα! Δεν ηρεμεί το νησί

Ζάκυνθος – Σεισμός: Ισχυροί μετασεισμοί τα ξημερώματα! Δεν ηρεμεί το νησί
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Ζάκυνθος εξακολουθεί να… χορεύει στον χορό των Ρίχτερ, αφού οι μετασεισμοί δεν λένε να σταματήσουν! Δύο νέοι τα ξημερώματα και ανησυχία στο νησί.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (26.10.2018) η Ζάκυνθος “χτυπήθηκε” από σεισμό 6,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές, ωστόσο το νησί άντεξε (διαβάστε εδώ το γιατί) και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμη χειρότερα θύματα, παρά την αυξημένη ένταση της δόνησης.

Ο σεισμός, οι μετασεισμοί και η Ζάκυνθος που… δεν κοιμάται

Ζάκυνθος Ζάκυνθος

Οι κάτοικοι του νησιού κοιμούνται με το… ένα μάτι ανοιχτό. Κι αυτό διότι οι μετασεισμοί είναι δεκάδες και συνεχείς.

Τελευταίοι χρονικά δύο μετασεισμοί που “χτύπησαν” τα ξημερώματα του Σαββάτου, 27.10.2018. Είχαν ένταση 4,2 Ρίχτερ και 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις επιστημόνων, όπως ο Ευθύμης Λέκκας, ότι αναμένεται ισχυρός μετασεισμός έως και 5,8 Ρίχτερ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Από την ώρα της «κύριας» δόνησης, τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:54 – 26.10.2018), σύμφωνα με τους πίνακες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί:

Οι ισχυρότεροι ήταν: 4,9 – 4,7 -4,6 – 4,5 Ρίχτερ, όλοι τους το απόγευμα της Παρασκευής, 26.10.2018.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις