Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: «Τους δάγκωνα με όση δύναμη είχα» – Μαρτυρία στο newsit.gr της 83χρονης που αντιμετώπισε ληστές

Ζάκυνθος: «Τους δάγκωνα με όση δύναμη είχα» – Μαρτυρία στο newsit.gr της 83χρονης που αντιμετώπισε ληστές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Πάλεψε, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, με τους δυο μελαμψούς ληστές που όπως ισχυρίζεται, «μπούκαραν» άγριο ξημέρωμα της Τετάρτης στο σπίτι της στη Ζάκυνθο και πήγαν να την πνίξουν με ένα μαξιλάρι για να τη ληστέψουν.

Με μοναδικό όπλο τα δόντια της και τη θέληση της για ζωή, η 83χρονη κατάφερε να κρατηθεί στα πόδια της και λίγο πριν μεταβεί στο νοσοκομείο να περιγράψει στο newsit.gr, τον εφιάλτη που όπως καταγγέλλει βίωσε από το δίδυμο των ληστών.

Ένα εφιαλτικό σκηνικό, το οποίο πνίγεται στο μυστήριο καθώς οι Αρχές εξετάζουν όπως αναφέρουν στην καταγραφή του συμβάντος, το αληθές της καταγγελίας. Αν δηλαδή το σκηνικό συνέβη πραγματικά ή ήταν όλα στο μυαλό της ηλικιωμένης γυναίκας.

«Τώρα πηγαίνω στο νοσοκομείο. Δεν είμαι καθόλου καλά. Δεν μπορώ να μιλάω γιατί με πονάει καρδιά μου. Μπήκαν άγριο ξημέρωμα μέσα στο σπίτι μου και πήγαν να με πνίξουν με το μαξιλάρι. Έβαζαν τα χέρια τους στο στόμα μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι μου κάνανε. Προέβαλα μεγάλη αντίσταση. Είχανε τα δάχτυλα τους μέσα στο στόμα μου και τους δάγκωνα τα δάχτυλα. Τους δάγκωσα τρεις φορές με όση δύναμη είχα».

Η καταγγελία

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, η καταγγελία της ηλικιωμένης έγινε στις 03:15 όταν τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κάλεσε για βοήθεια αναφέροντας πως «δύο άγνωστοι μελαμψοί άντρες, εισήλθαν στο υπνοδωμάτιο της οικίας της στο οποίο κοιμόταν με ανοιχτή και ανασφάλιστη την μπαλκονόπορτα και από τσάντα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Στη συνέχεια, ανέφερε πως ξύπνησε και αντελήφθη την παρουσία τους. Για να μην φωνάξει οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα μαξιλάρι».

Αν και η ηλικιωμένη όπως ισχυρίζεται τραυματίστηκε από τους δύο μελαμψούς εισβολείς, εντούτοις στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας αναφέρεται πως «η παθούσα δεν τραυματίστηκε και δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ρωτούσε επίμονα για λήψη φωτογραφικού υλικού και το αν θα προβληθεί το περιστατικό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ενεργείται προανάκριση, σχηματίστηκε δικογραφία και ερευνάται το αληθές του περιστατικού».

Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι τελικά, η 83χρονη «μετεφέρθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον γιο της για προληπτικούς λόγους, ενώ έχουν εκδοθεί άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και διενεργούνται προσαγωγές υπόπτων, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για φωτογράφιση και εξερεύνηση του χώρου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις