Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι 7 λόγοι για να πας φέτος στην Κάρπαθο

Αυτοί είναι οι 7 λόγοι για να πας φέτος στην Κάρπαθο

Η εκπληκτική Κάρπαθος, το στολίδι με την άγρια ομορφιά των Δωδεκανήσων, η Ανεμόεσσα Νήσος, όπως την λέει ο Όμηρος, είναι από τους πιο προκλητικούς προορισμούς.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, αλλά ευτυχώς κρατάει ακόμα γερά και η φυσιογνωμία της είναι άθικτη.

Η Κάρπαθος έχει ένα κοσμοπολίτικο πια πρόσωπο, αλλά η καρδιά της είναι φτιαγμένη από τα άγρια και ατίθασα υλικά του Καρπάθιου Πελάγους, στο οποίο δεσπόζει! Ας δούμε τα επτά μοναδικά, μονάκριβα στοιχεία που θα βρεις στην Κάρπαθο και πουθενά αλλού!

Κόκκινα γυναικεία στιβάνια!

Η Κάρπαθος, παρά την πίεση, κρατάει την αυθεντικότητά της. Αν θέλεις ένα μοναδικό κομμάτι, που είναι κάτι παραπάνω από σουβενίρ, είναι ένα έργο χειρών, έλα στην Κάρπαθο και παρήγγειλε στον εμβληματικό μάστορα κύριο Γιάννης Πρεάρη, που ζει και εργάζεται στην απίστευτα όμορφη Όλυμπο – σαφώς το ωραιότερο οικιστικό σύνολο του Αιγαίου – ένα ζευγάρι ντόπια, χειροποίητα στιβάνια! Τα γυναικεία είναι κατακκόκινα, έτσι το θέλει η παράδοση.

Παιχνίδι με τον άνεμο

Η Κάρπαθος δεν λέγεται Ανεμόεσσα για το τίποτα, το τοπίο της σμιλεύτηκε από τους αέρηδες. Οι επιβλητικοί της ορεινοί όγκοι, καταλήγουν σε μοναδικά κρυστάλλινα νερά και μπορείς να απολαύσεις απεριόριστες συγκινήσεις κάνοντας surfing στον Αφιάρτη, ένα από τα πιο δυνατά σημεία, με προκλητικά μελτέμια από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Η Όλυμπος!

Η ορεινή και επιβλητική Όλυμπος έχει να προσφέρει πάρα πολλά. Πρόκειται για μια μοναδική επιβίωση ατόφιου πολιτισμού, με πλακόστρωτους δρόμους, εκπληκτικές πλατείες, απέραντη θέα, αλλά και έναν ανθρώπινο πολιτισμό ανόθευτο. Αν δεν δει κάποιος την Όλυμπο, δεν μπορεί στην πραγματικότητα να κατανοήσει την Ελλάδα που επιμένει.

Αυθεντικές εικόνες στην Αυλώνα

Η Αυλώνα είναι ο κήπος της Βόρειας Καρπάθου, η εύφορη γη που παράγει τα εκπληκτικά και ανόθευτα ντόπια προϊόντα. Μέχρι εδώ, καλά. Αλλά αν βρεθείτε στην Αυλώνα, έχετε τις φωτογραφικές οπλισμένες! Πέρα από την ομορφιά του τοπίου, θα δείτε τους ντόπιους με παραδοσιακές φορεσιές, που δεν τις βάζουν για φολκλόρ, έτσι ντύνονται και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Μέλι Καρπάθου, έχεις δοκιμάσει;

Το μέλι της Καρπάθου είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στον πανάρχαιο πολιτισμό του ελληνικού χώρου. Η γύρη από τα αγριολούλουδα και τα βοτάνια του δίνει μια μοναδική γεύση, αλλά και μοναδικές, θεραπευτικές ιδιότητες. Στην Όλυμπο αλλά και σε άλλους ορεινούς οικισμούς, θα βρεις μέλι που παρασκευάζεται με τους πιο παραδοσιακούς τρόπους, ένα πραγματικό ελιξίριο.

Το Λευκό, δεν είναι μόνον θέρετρο!

Το Λευκό έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό, μιας και αποτελεί έναν παράδεισο για να γνωρίσει κάποιος τα μοναδικά ενάλια τοπία. Αλλά, δεν είναι μόνον αυτό! Δες οπωσδήποτε απίστευτες καμάρες του Λευκού, κάτω από τα βράχια του Πελεκητού. Μιλάμε για πανάρχαιες κατασκευές. Το Λευκό είναι από τις πιο αρχαίες τοποθεσίες της Καρπάθου, αλλά και γενικά της Μεσογείου.

Παράξενα μνημεία από Διαφάνι προς Όλυμπο

Για το τέλος αφήσαμε ένα κρυφό στολίδι. Στο μονοπάτι από το αγαπημένο Διαφάνι προς την συνταρακτική Όλυμπο, θα συναντήσεις ένα πραγματικό αίνιγμα. Με απέραντη θέα θα μαγευτείς έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον που θα αντικρίσεις μονόχωρα, μυστηριακά κτίσματα, τα λεγόμενα Παλάτια της Σαρίας. Είναι μάλλον κατασκευές των Σαρακηνών, πρέπει να είναι χτισμένα γύρω στον 8ο αιώνα, αλλά είναι απερίγραπτα όμορφα, με τις κωνικές τους στέγες!

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε