Χωρίς κατηγορία

Αναπτυξιακός Νόμος: Διπλασιασμός των κονδυλίων για επενδύσεις στη Μεταποίηση στα 300 εκατ. ευρώ

Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα – Α’ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, τα συνολικά κονδύλια – επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές- ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στην προκήρυξη του Α’ Κύκλου του συγκεκριμένου καθεστώτος του Αναπτυξιακού Νόμου. Ενισχύονται συνολικά 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό της επιδότησης υπερδιπλασιάζεται και ανέρχεται από τα 75 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής για το 2022 ανέρχεται από τα 75 εκατ. στα 125 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αυξάνονται από 123 σε 256, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ.

Έτσι, τα κονδύλια της επιδότησης (175 εκατ. ευρώ) και των φορολογικών απαλλαγών (125 εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από επίμονες προσπάθειες μηνών καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο καθεστώς “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα Α΄ Κύκλος”. Τόσο η βιομηχανία όσο και τα logistics αποτελούν πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Διοχετεύουμε συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ σε 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. σε δύο πολύ κρίσιμους τομείς. Στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική μεταποίηση και αναβαθμίζουμε την Ελλάδα σε πύλη διαμετακόμισης. Προωθούμε αποφασιστικά τον ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης στρατηγικό στόχο, την επαναβιομηχάνιση της χώρας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, καλύπτουμε με τις επενδύσεις το επενδυτικό κενό που προέκυψε απο την πολυετή οικονομική κρίση. Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, δημιουργούνται νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η βελτίωση του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και έχει ως αποτέλεσμα να πετύχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και πολλαπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη μεσοσταθμική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη της μεταποίησης συμβάλλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και τον εξαγωγικό προσανατολισμό μας. Συνεχίζουμε με τη στήριξη όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers