Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποχαιρέτησε… νωρίς ο Τσιτσιπάς! Τον “σκούπισε” ο Ράονιτς

Τσιτσιπάς
Reuters

Στον 3ο γύρο σταμάτησε φέτος η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open. Το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς (Νο 35 στην παγκόσμια κατάταξη) αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο 6), αφού ηττήθηκε με 3-0 σετ. “Μεγάλο” παιχνίδι -με πολλούς άσους- έκανε ο Καναδός!

Την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australia Open. Φέτος όμως ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να επαναλάβει την ίδια πορεία. Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Μίλος Ράονιτς με 3-0 σετ (7-5, 6-4, 7-6 (2)) και αποχαιρέτησε το αυστραλιανό grand slam στη φάση των “32”. 19 άσους πέτυχε ο Καναδός, που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Τσίλιτς.

 

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι δύο αθλητές κράτησαν τα σερβίς τους, με τον Ράονιτς να παίρνει πόντους με άσους, αλλά να κάνει λάθη τις φορές που ανέβηκε στο net. Ο Τσιτσπάς όμως δεν έδειξε το καλό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει και είδε τον Καναδό να του κάνει break για το 6-5 και να παίρνει τελικά το πρώτο σετ μετά από 49 λεπτά.


Ο Καναδός -με ρίζες από το Μαυροβούνιο- μπήκε ιδανικά στο δεύτερο σετ, αφού έκανε break μόλις στο πρώτο game ενώ έχασε σημαντική ευκαιρία να το επαναλάβει και στο 7ο game, όταν και προηγήθηκε με 0-30. Ο Τσιτσπάς έδειξε να κάνει την αντεπίθεση του, αλλά ο Ράονιτς πήρε και το δεύτερο σετ με 6-4, μετά από 47 λεπτά.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, που είχε διάρκεια 54 λεπτά, οι δύο παθλητές πήγαν… γκέιμ-γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4, αλλά ο Ράονιτς ισοφάρισε γρήγορα, με τον Στέφανο ν΄ απαντά με «καθαρό» γκέιμ και να φθάνει στο 6-5. Όμως ο Καναδός ισοφάρισε και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ράονιτς πήρε επτά πόντους, έναντι μόλις δύο του Τσιτσιπά και πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση.

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις