Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εναλλακτική αγιορείτικη φασολάδα με πορτοκάλι

Εναλλακτική αγιορείτικη φασολάδα με πορτοκάλι

Η φασολάδα, είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μάλιστα την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά, καθιερώθηκε ως το εθνικό μας φαγητό. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή που δεν τρώμε λάδι, η συγκεκριμένη αγιορείτικη συνταγή είναι η τέλεια χορταστική επιλογή!

Στη χώρα μας ανάλογο φαγητό με τη φασολάδα, συναντάμε και στην αρχαιότητα. Ως φαγητό και θυσία στον θεό Απόλλωνα και ήταν βασικό στοιχείο του εθίμου των πυανοψίων που στην κυριολεξία σήμαινε «ημέρα της φασολάδας», δανείζοντας παράλληλα το όνομα της και στον αντίστοιχο μήνα του αττικού ημερολογίου.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την αγιορείτικη φασολάδα με πορτοκάλι είναι.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις