Ελλάδα

Κακοκαιρία Erminio – Νέα Μάκρη: «Τον βρήκαμε νεκρό κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου» – Η συγκλονιστική μαρτυρία για τον 55χρονο που πνίγηκε

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του 15 μέτρα μακριά από το σπίτι στο οποίο έμενε στη Νέα Μάκρη με τους δρόμους στην περιοχή να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μάκρη με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του από την κακοκαιρία Erminio.

Ο άνδρας που έμενε για χρόνια στη Νέα Μάκρη παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία Erminio, ήταν 55 ετών και εργάζονταν ως ελαιοχρωματιστής.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του 15 μέτρα μακριά από το σπίτι στο οποίο έμενε στη Νέα Μάκρη με τους δρόμους στην περιοχή να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Γείτονας του 55χρονου που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία στη Νέα Μάκρη περιγράφει τις δραματικές στιγμές. «Χθες το βράδυ στο στενό στη γειτονιά έγινε χαμός. Η ορμή του νερού ήταν τεράστια, η στάθμη του ξεπερνούσε το μισό μέτρο, αλλά είχε και δύναμη. Όταν ήρθε η πυροσβεστική να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά η αν χρειαζόμαστε κάτι τους λέω για τα αυτοκίνητα. Και ξαφνικά κάτω από τα αυτοκίνητα βλέπω κάτι στις ρόδες. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σκυλί, όμως μετά μαζί με τον πυροσβέστη το τραβήξαμε πίσω κι ήταν ο άνθρωπος που μένει εδώ 15 μέτρα  πιο πάνω.

Είναι κάτοικος εδώ της περιοχής μένει  χρόνια εδώ. Ο άνθρωπος εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής μόνος του στην ζωή δεν έχει κανέναν και είναι κρίμα να φεύγει τόσο άδικα ένας άνθρωπος».

Κακοκαιρία
Τραγωδία στη Νέα Μάκρη με έναν νεκρό από την κακοκαιρία

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική κατάληξη είχε η κακοκαιρία Erminio παρά τις προειδοποιήσεις, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Νέα Μάκρη. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (2.4.26) άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν και ανέσυραν νεκρό τον άνδρα κάτω από ένα αυτοκίνητο στη Νέα Μάκρη, το οποίο είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά εξαιτίας της βροχής που έφερε η κακοκαιρία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τεσσάρων πυροσβεστών και δύο οχημάτων.

 

O άνδρας έμενε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στη Νέα Μάκρη, όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης το διαμέρισμά του πλημμύρισε και ο άνδρας βγήκε στον δρόμο, κατά πάσα πιθανότητα για να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο, οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Στη Νέα Μάκρη πλημμύρισαν τα υπόγεια του αστυνομικοί τμήματος και αυτή την ώρα πραγματοποιείται άντληση υδάτων.

Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Η πυροσβεστική δέχτηκε 500 κλήσεις για βοήθεια εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Σημειώνεται πως σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε Σπάτα, Πικέρμι και Μαραθώνα, ενώ στη Νέα Μάκρη, Μακρόπουλο και Ραφήνα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μεταφέροντας φερτά υλικά.

Προβλήματα με το ρεύμα σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Βούλα, η Άνω Γλυφάδα, ο Άλιμος και τα Άνω Λιόσια, ενώ πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Έπεσε γέφυρα στον Πόρο

Στον Πόρο, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, μικρή γέφυρα κατέρρευσε και οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί κατοίκων. Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλα νησιά, όπως η Ρόδος, η Σίκινος και η Ύδρα, όπου η θαλασσοταραχή προκάλεσε εισροή υδάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η Κρήτη πνίγηκε από την αφρικανική σκόνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κακοκαιρία Erminio σφυροκοπά τη χώρα: Συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι – Σε συναγερμό 11 περιοχές
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ενώ το απόκοσμο σκηνικό με την αφρικανική σκόνη σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα συνεχιστεί - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
Κακοκαιρία στην Αττική
Ένας νεκρός στη Νέα Μάκρη από την κακοκαιρία Erminio - Πλημμύρισε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις - Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αττική, όπου από το πρωί της Τετάρτης εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι
Καταστροφές μετά από πλημμύρες 11
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
12