Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καρπουζόπιτα από τη Μήλο – Όταν η νησιώτικη κουζίνα έχει ντέρτια!

Καρπουζόπιτα από τη Μήλο – Όταν η νησιώτικη κουζίνα έχει ντέρτια!

Η Καρπουζόπιτα γεμίζει τα πρωινά και τα απογεύματα της Μήλου με την αρωματική της γλύκα. Λιτή, καλοκαιρινή λιχουδιά που υπάρχει σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, στη Μήλο όμως, η φήμη της κορυφώνεται.

Η καρπουζόπιτα ή καρπουζένια, μικροφτιαγμένη στο σερβίρισμα, βγαίνει σε κάτι τρίγωνα ισοσκελή ή σκαληνά, κλεισμένα στο σουσάμι κομμάτια.

Στο καθένα, ξεχωρίζουν αδέξια κομμάτια καρπουζιού σαν καλοκολλημένα ψηφιδωτά,, ενωμένα απόλυτα, ενώ η μυρωδιά της κανέλας είναι διάχυτη και παντρεμένη με μια σταγόνα μέλι.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις