Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Ο Ντάιερ έβαλε τέλος στην “κατάρα” των πέναλτι! Πρώτη πρόκριση για την Αγγλία [vid]

Μουντιάλ 2018: Ο Ντάιερ έβαλε τέλος στην “κατάρα” των πέναλτι! Πρώτη πρόκριση για την Αγγλία [vid]
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, η Αγγλία κατάφερε να βγει νικήτρια από τη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντάιερ να πετυχαίνει ένα ιστορικό γκολ για την ομάδα του, χαρίζοντάς της την πρόκριση στους “8” του Μουντιάλ της Ρωσίας. Έβαλε έτσι τέλος και στην “κατάρα” της Εθνικής του Ομάδας.

Η πρόκριση της Αγγλίας επί της Κολομβίας μπορεί να έγινε “θρίλερ” για τα “τρία λιοντάρια”, τους έδωσε όμως την ευκαιρία να σπάσουν και την… κατάρα των πέναλτι, αφού προκρίθηκαν για πρώτη φορά στη σχετική διαδικασία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Οι Άγγλοι είχαν αποκλειστεί και τις τρεις προηγούμενες φορές σε νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ, αρχικά από τη Δυτική Γερμανία το 1990, στη συνέχεια από την Αργεντινή το 1998 και τέλος από την Πορτογαλία το 2006. Η “κατάρα” έσπασε όμως το 2018 στη Ρωσία, με τον Πίκφορντ να γίνεται ο πρώτος μετά τον Σίμαν που αποκρούει πέναλτι για την Αγγλία και με τη βοήθεια και του δοκαριού να δίνει την ευκαιρία στον Ντάιερ να πετυχαίνει το… πρωτόγνωρο αυτό γκολ για τη χώρα του.

 

Οι αποκλεισμοί σε Μουντιάλ

1990 από Δυτική Γερμανία
1998 από Αργεντινή
2006 από Πορτογάλια

“Κατάρα” και στο Euro

Τρεις από τις τέσσερις φορές, οι Άγγλοι έχουν αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι και στην τελική φάση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με μοναδική εξαίρεση κόντρα στην Ισπανία το 1966, στο μοναδικό μεγάλο τουρνουά που έχει κατακτήσει δηλαδή η εθνική ομάδα των Άγγλων.

Οι αποκλεισμοί στο Euro

1996 από Γερμανία
2004 από Πορτογαλία
2012 Ιταλία

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις