Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύζυγος Ζελένσκι: «Πείτε στις ρωσίδες ότι οι γιοι τους σκοτώνουν παιδιά»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύζυγος Ζελένσκι: «Πείτε στις ρωσίδες ότι οι γιοι τους σκοτώνουν παιδιά»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλά για τα παιδιά που έχουν πέσει νεκρά μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να πουν όλη την αλήθεια για τη δολοφονία παιδιών από Ρώσους.

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει όλα συμβαίνουν στην Ουκρανία κάνει έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να δείξουν όλη την αλήθεια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από παιδιά που μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο. Την ίδια ανάρτηση ανέβασε στο Instagram σε πολλές γλώσσες με διαφορετικές φωτογραφίες παιδιών.

Όπως αποκαλύπτει συνολικά 38 παιδιά έχουν πεθάνει, ενώ ο αριθμός αυτός ανεβαίνει καθημερινά. Η ίδια αναφέρει στην ανάρτησή της πως σε όποιους λένε πως οι Ρώσοι στρατιώτες δεν σκοτώνουν αμάχους στη Ρωσία «δείξτε τους αυτές τις φωτογραφίες».

«Πείτε το στις Ρωσίδες μητέρες – ενημερώστε τους τι ακριβώς κάνουν οι γιοι τους εδώ, στην Ουκρανία»,  γράφει και συνεχίζει: «Δείξτε αυτές τις φωτογραφίες σε Ρωσίδες – οι σύζυγοι, τα αδέρφια, οι συμπατριώτες σας σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας! Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για το θάνατο κάθε παιδιού της Ουκρανίας, επειδή έδωσαν τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζελένσκα στο Instagram:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

«Οι Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας. Συνειδητά και κυνικά.

Ο 18 μηνών Kirill από τη Μαριούπολη μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο από τους γονείς του. Τραυματίστηκε από τους βομβαρδισμούς και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Η Αλίκη από την Οχτύρκα. Θα μπορούσε να έχει γίνει οκτώ ετών. Ωστόσο, πέθανε στους βομβαρδισμούς μαζί με τον παππού της που την προστάτευε.

Η Polina από το Κίεβο. Πέθανε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας, μαζί με τους γονείς και τον αδερφό της. Η αδερφή της είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Arseniy, 14 ετών. Ένα θραύσμα του βλήματος χτύπησε το κεφάλι του. Οι γιατροί δεν κατάφερνα να τον προσεγγίσουν καθώς έπεφταν πυρά στο σημείο. Ο Αρσένι αιμορράγησε μέχρι θανάτου.

Η Σοφία, 6 ετών. Μαζί με τον ενάμιση μηνών αδερφό της, τη μητέρα, τη γιαγιά και τον παππού της, πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου μέσα στο αυτοκίνητό τους. Η οικογένεια προσπάθησε να φύγει από τη Nova Kakhovka.

Πρέπει να σας πω για αυτό. Τουλάχιστον 38 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει στην Ουκρανία. Και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξάνεται αυτή τη στιγμή λόγω του βομβαρδισμού των ειρηνικών πόλεων μας!

Όταν οι άνθρωποι στη Ρωσία λένε ότι τα στρατεύματά τους δεν βλάπτουν τον άμαχο πληθυσμό, δείξτε τους αυτές τις φωτογραφίες! Δείξτε τους τα πρόσωπα αυτών των παιδιών που δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να μεγαλώσουν. Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να πείσουν τα ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν να πυροβολούν και να επιτρέψουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους;

Χρειαζόμαστε διαδρόμους στις πιο μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή! Εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν εκεί σε υπόγεια χωρίς φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν οικογένειες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα κτίρια. Σκοτώνουν επίσης εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Απευθύνω έκκληση σε όλα τα αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο!

Πείτε αυτή την τρομερή αλήθεια: Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας. Πείτε το στις Ρωσίδες μάνες – Ενημερώστε τις τι ακριβώς κάνουν οι γιοι τους εδώ, στην Ουκρανία.

Δείξτε αυτές τις φωτογραφίες στις Ρωσίδες – οι σύζυγοι, τα αδέρφια, οι συμπατριώτες σας σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας! Ενημερώστε τους ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για το θάνατο κάθε παιδιού της Ουκρανίας, επειδή έδωσαν τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα.

Προς τις χώρες του ΝΑΤΟ: κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία! Σώστε τα παιδιά μας, γιατί αύριο θα σώσει τα δικά σας!».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις