Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Προθεσμία στον Σαλμά για την υπόθεση των παράνομων αρθροσκοπήσεων

Σαλμάς

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί ως ύποπτος μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στις 3 Ιουνίου για το ζήτημα των παράνομων αρθοσκοπήσεων ζήτησε και έλαβε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την άρση της ασυλίας του κ.Σαλμά από τη Βουλή.

Η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ.Σαλμά από τη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα , το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις