Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 “ναι” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ψήφος εμπιστοσύνης
Φωτογραφία: Intime

Με 158 ψήφους, ήρθε η πολυπόθητη ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην ψηφοφορία που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας, 22.07.2019, στην Βουλή.

Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας, 22.07.2019, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία για να δοθεί η ψήφος μπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ.

Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Aντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

Click4more: Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στην ελληνική Βουλή

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η ψηφοφορία έγινε δι’ εκφωνήσεως.

Η ψήφος εμπιστοσύνης και οι… μονομάχοι

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε πρώτος χρονικά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη νέα κυβέρνηση, κάνοντας αρκετές αναφορές στα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης, ενώ ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε τελευταίος, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους… πρώην, ανακοινώνοντας μάλιστα μια σειρά μέτρων ανακούφισης για τους πληγέντες στο Μάτι.

Η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες».

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις