Σε περίπου 34 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επίδοση που επιβεβαιώνει τη δυναμική του αεροδρομίου και λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για τη μετάβαση του αεροδρομίου σε μια νέα εποχή, όπως ανέφερε χθες (22.12.2025) ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Γιάννης Παράσχης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του αεροδρομίου.
Ειδικότερα, ο κ. Παράσχης τόνισε πως το 2025 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον ΔΑΑ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα που ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές στις υποδομές. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια μακρά περίοδος ολοκληρώνεται για το αεροδρόμιο και ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά, με σαφή προσανατολισμό στο μέλλον.
Κεντρικός άξονας αυτής της μετάβασης είναι το φιλόδοξο έργο επέκτασης του αεροδρομίου, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται ήδη στη φάση της Πρώιμης Εμπλοκής Αναδόχου, ενώ η δεύτερη και καθοριστική φάση του διαγωνισμού αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του ίδιου έτους και να ολοκληρωθούν έως το 2032, με ενδιάμεσες παραδόσεις.
Στόχος της επέκτασης αποτελεί η αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας στους 40 εκατ. επιβάτες, μέσα από την αναβάθμιση τόσο του κύριου όσο και του δορυφορικού αεροσταθμού.
Την ίδια στιγμή, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έργα ύψους 188 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της λειτουργικής ικανότητας του αεροδρομίου. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέας πίστας στάθμευσης για 32 αεροσκάφη και ένα σύγχρονο επταώροφο πάρκινγκ απέναντι από το ξενοδοχείο Sofitel. Η διοίκηση αναγνωρίζει ότι η περίοδος των έργων θα έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των επιβατών, αλλά εκτιμά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αντισταθμίσει την προσωρινή όχληση.
Παράλληλα με τον σχεδιασμό των έργων, το αεροδρόμιο περνά και σε μια νέα διοικητική φάση. Ο Γιώργος Καλλιμασιάς αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας πίσω του 25 χρόνια πορείας στο αεροδρόμιο και άμεση εμπλοκή στις κρίσιμες στρατηγικές επιλογές της προηγούμενης περιόδου. Όπως επισημάνθηκε, ο Γιάννης Παράσχης θα παραμείνει με συμβουλευτικό ρόλο για να υποστηρίξει τη μετάβαση.
Αναφερόμενος στη διαδοχή του, ο ίδιος σημείωσε ότι η επιλογή του Γιώργου Καλλιμασιά δεν ήταν τυχαία. «Με τον Γιώργο συνεργαζόμαστε εδώ και 25 χρόνια. Η ανάληψη των καθηκόντων του είναι μια φυσική συνέχεια», τόνισε.
Ο νέος CEO, από την πλευρά του, έθεσε ως βασική προτεραιότητα την επιτυχή υλοποίηση της επέκτασης, υπογραμμίζοντας ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σήμερα σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής και περιβαλλοντικής ωριμότητας, αλλά καλείται να ανταποκριθεί σε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις. «Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να σχεδιάσουμε σήμερα το αεροδρόμιο της Αθήνας για τις επόμενες γενιές», κατέληξε ο κ. Καλλιμασιάς.
