Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέλτικ – ΑΕΚ: Ψυχάρες! Τεράστιο αποτέλεσμα της Ένωσης στο “Celtic Park”

Σέλτικ – ΑΕΚ: Ψυχάρες! Τεράστιο αποτέλεσμα της Ένωσης στο “Celtic Park”
ΦΩΤΟ Reuters

Έκανε υπερπροσπάθεια, τα έβαλε με την Σέλτικ, τη λανθασμένη αποβολή του Γαλανόπουλου, τον τραυματισμό του Μπογέ και τον “περίεργο” διαιτητή και.. τα κατάφερε. Η ΑΕΚ έπαιξε με δέκα παίκτες από το 57′, αλλά πήρε παλικαρίσιο 1-1 κι έτσι θα παίξει μέσα στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση της στα πλέι οφ του Champions League στις 14 Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

ΑΕΚ για… σεντόνι! Παρά το κακό της ξεκίνημα στην έδρα της Σέλτικ και το γκολ που δέχθηκε, η Ένωση έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής μέσα στο “Celtic Park” και με το γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Γλασκώβη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (14/8, 21:00).

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε αήττητη για 11ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει και στην απρόσμενη απώλεια του Λούκας Μπογέ, στην λανθασμένη αποβολή του Κώστα Γαλανόπουλου αλλά και στη γενικά “εχθρική” διαιτησία του Ιταλού ρέφερι, Λούκας Μπάντι, που ειδικά στο δεύτερο μέρος “σφύριξε” έδρα.

Κορυφαίοι για τους “κιτρινόμαυρους” οι Κλωναρίδης, Λόπεζ (συνδυάστηκαν στο γκολ) αλλά και το αμυντικό δίδυμο, Οικονόμου – Λαμπρόπουλος.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ είχε αρκετά προβλήματα πριν το παιχνίδι (απουσίες Μάνταλου και Τσιγκρίνσκι) και απέκτησε ένα ακόμα λίγο πριν τη σέντρα. Ο Μπογέ ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς στο ζέσταμα και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον Χουλτ, περνώντας σε ρόλο εξτρέμ τον Λόπες, ενώ στη 18άδα μπήκε αντί του Αργεντινού ο Αλμπάνης.

Πέρα από μια προσπάθεια του Γαλανόπουλου στο 2′, η ΑΕΚ ένιωσε για τα… καλά το “καυτό” ξεκίνημα που συνηθίζει να κάνει η Σέλτικ στην έδρα της. Οι παίκτες του Ρότζερς επιτέθηκαν από τις δυο πτέρυγες, με την Ένωση να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα κυρίως από τα δεξιά, με τον Μπακασέτα να μην μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον… μετριότατο Μπακάκη στα μετόπισθεν. Στο 9′ ο ΜακΓκρέγκορ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ

Η Σκωτσέζοι συνέχισαν να πιέζουν και το γκολ τους ήρθε σαν μια φυσιολογική εξέλιξη στο 17′. Η μπαλιά βγήκε από τα αριστερά, ο ΜακΓκρέγκορ έκανε το κοντρόλ λίγο έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0.

https://twitter.com/VizualDze/status/1027269789004251136

Η Ένωση δυσκολεύτηκε αρκετά να “χτίσει” κάποια επιθετική προσπάθεια, την ώρα που ο Λιβάγια έδειξε να είναι… εκτός ματς. Οι καλύτερες τις στιγμές όμως βγήκαν από τα αριστερά και μετά το 30′, από τη μεριά δηλαδή όπου θα έπαιζε ο Μπογέ, που τραυματίστηκε στη προθέρμανση.

Ο Λόπες στο 40′ βγήκε από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο της εστίας και με σουτ με το δεξί (!) ανάγκασε τον Γκόρντον να διώξει σε κόρνερ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Πορτογάλος συμμετείχε στο γκολ της ΑΕΚ. Ο Λόπεζ έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά και ο Κληναρίδης “εκτέλεσε” με ένα ισχυρό σουτ τον Γκόρντον για το 1-1.

Η ΑΕΚ έδειξε να διαχειρίζεται πολύ καλά την πίεση που της άσκησε η Σέλτικ στην επανάληψη. Οι ισορροπίες του παιχνιδιού όμως άλλαξαν μετά από ένα διαιτητικό λάθος. Ο Μπάντι είδε ανατροπή του Φόρεστ από τον Γαλανόπουλο, που όμως δεν τον ακούμπησε. Ο Ιταλός ρέφερι έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Έλληνα μέσο στο 57′, αφήνοντας την Ένωση με δέκα παίκτες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε για περίπου δέκα λεπτά τον Μπακασέτα δίπλα στον Σιμόες, μέχρι να βάλει στο ματς τον Άλεφ, στη θέση του διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικού. Η Σέλτικ πάντως είχε πλέον τα ηνία του ματς και κυκλοφόρησε την μπάλα για να φτάσει στο γκολ. Κινητήριος μοχλός ο Εντσάμ.

Οι Σκωτσέζοι έβαλαν στα… σχοινιά την ΑΕΚ, εξαπέλυσαν αρκετά σουτ προς την εστία του Μπάρκα, αλλά η άμυνα των “κιτρινόμαυρων” άντεξε -παρά την κούραση από το αριθμητικό μειονέκτημα- ακόμα και όταν ο διαιτητής δεν έδινε ούτε τον… πυρετό του σε φάουλ. Το φαλτσαριστό σουτ του Εντσάμ -εκτός περιοχής- έστειλε την μπάλα άουτ και “επέτρεψε” στην ΑΕΚ να πάρει ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις