Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πώς ο αρχιμανδίτης και ο «ξυρισμένος» παπάς εξαπάτησαν τους πιστούς αρπάζοντας πάνω από 1,3 εκατ.

Θεσσαλονίκη: Πώς ο αρχιμανδίτης και ο «ξυρισμένος» παπάς εξαπάτησαν τους πιστούς αρπάζοντας πάνω από 1,3 εκατ.

Απίστευτη υπόθεση απάτης στη Θεσσαλονίκη. Ένας 68χρονος ιερέας με τη βοήθεια ενός 61χρονου, που είχε καθαιρεθεί από παπάς, «άρπαξαν» περισσότερα από 1.347.740 ευρώ από πιστούς, πείθοντάς τους να τους ενισχύσουν οικονομικά, γιατί ο πρώτος θα ήταν σίγουρα ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ότι έπρεπε να ενισχυθεί η «παρασκηνιακή» διαδικασία εκλογής του!

Μάλιστα, για να δώσουν σοβαρότητα στην κομπίνα που έστησαν στη Θεσσαλονίκη, επιδείκνυαν πλαστές επιστολές, που όπως προέκυψε, συνέτασσε ο πρώτος κατηγορούμενος και παρέδιδε στον ιερέα.

Αποστολείς-συντάκτες των επιστολών αυτών φέρονταν να είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Υπουργείο Οικονομικών, συγκεκριμένη υπηρεσία της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακόμα και το το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Έτσι, ζούσαν μέσα στη χλιδή με πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια, χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη εργασία που θα δικαιολογούσε τον πλουτισμό.

Μετά από καταγγελίες εξαπατηθέντων πολιτών πραγματοποιήθηκε αστυνομική  έρευνας – προανάκριση για το αδίκημα της απάτης, κατόπιν καταγγελιών έξι  παθόντων σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Όπως προέκυψε, οι δύο κατηγορούμενοι, από τον μήνα Νοέμβριο του 2018, εκμεταλλεύονταν την ιδιότητα του ιερωμένου και ειδικά την επιρροή που ασκούσε, κυρίως στους πιστούς που συναναστρεφόταν και με απατηλά μέσα, δήλωναν ψευδώς ότι είναι βέβαιη η εκλογή του 68χρονου ιερέα κατηγορούμενου ως νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δίνοντας διάφορα χρηματικά ποσά και δώρα σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, ενώ υπόσχονταν ότι τα χρήματα που έδωσαν θα τους επιστραφούν.

 Στο πλαίσιο της έρευνας, διενεργήθηκε και οικονομική έρευνα (άρσεις τραπεζικού απορρήτου και συλλογή φορολογικών στοιχείων), από την οποία προέκυψε ότι, απέσπασαν από τα θύματά τους τουλάχιστον 1.347.740 ευρώ (εκ των οποίων 582.000 ευρώ από επιβεβαιωμένες μεταφορές χρημάτων των παθόντων), κατά το ερευνώμενο καταγγελθέν χρονικό διάστημα, 01-01-2018 έως 13-06-2023. Επίσης, εξακριβώθηκε η πορεία των χρημάτων, έως την μεταφορά τους σε λογαριασμούς του 61χρονου, αλλά και η ανάλωσή τους από αυτόν, μέσω ενός πολυτελούς τρόπου διαβίωσης. Επίσης, προέκυψαν και μεταφορές χρηματικών ποσών σε τρίτα πρόσωπα.  Κατασχέθηκαν:  αυτοκίνητο μάρκας Mercedes ML350, του πρώτου κατηγορούμενου, 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης USB,  εκτυπωτής,  διάφορα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,  χειρόγραφες σημειώσεις, vδιάφορες επιστολές,  2 κινητά τηλέφωνα και   2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις