Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τουρκία: 77 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Τουρκία: 77 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Οι πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τη βόρεια Τουρκία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 77 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες από τις αρχές της Τουρκίας οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), 40 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από τις πλημμύρες αυτές που σημειώθηκαν μετά τις ισχυρές βροχές την Τετάρτη σε επαρχίες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην πόλη Μποζκούρτ, μία από τις πλέον πληγείσες, διασώστες έψαχναν το Σαββατοκύριακο μέσα στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από τα κύματα, όπου η λάσπη έφθανε μέχρι τη μέση του μηρού, σημείωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα, εκσκαφείς καθάριζαν σωρούς από δέντρα, πινακίδες σήμανσης και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονταν από τα νερά, με τη βοήθεια στρατιωτών που είχαν εξοπλιστεί με φτυάρια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις