Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

4 σημάδια του οργανισμού που μαρτυρούν πως είστε πιο αγχωμένοι από όσο νομίζετε

σημάδια του οργανισμού που δείχνουν άγχος

Οι περιστασιακές εκδηλώσεις άγχους αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές, ωστόσο, συνήθως εμφανίζουν συχνές, έντονες και διαρκείς εκδηλώσεις του άγχους τους, που πολύ συχνά εμφανίζονται με τη μορφή κρίσεων άγχους ή πανικού.

Πολλές φορές, όμως, τα σημάδια που φανερώνουν την ύπαρξη μιας αγχώδους διαταραχής δεν είναι τόσο πρόδηλα, εκδηλώνονται, όμως, με λιγότερο προφανείς τρόπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα σημάδια;
γυναίκα τρίζει τα δόντια στον ύπνο

Βρουξισμός

Ο βρουξισμός -ή, κοινώς, το τρίξιμο- των δοντιών είναι μία από τις πλέον συνήθεις εκδηλώσεις των αγχωτικών διαταραχών, και μία από τις πιο συχνές διαταραχές του ύπνου. Ο βρουξισμός αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα δύσκολα, ενώ ο περιορισμός του άγχους με κάθε κόστος είναι αναγκαίος για τη μείωση των επιπτώσεών του στην ανθρώπινη υγεία.

Μερικοί ενδεδειγμένοι τρόποι περιορισμού του βρουξισμού είναι η πρόσληψη μαγνησίου και βιταμινών B5 και C, καθώς και η κατανάλωση βοτάνων με καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως η βαλεριάνα.
ξεραμένα χείλη

Ξεραμένα χείλη

Κι όμως, τα ξεραμένα χείλη δεν είναι μόνο απόρροια κλιματικών συνθηκών. Αντίθετα, θα παρατηρήσετε πως, κατά τις εξάρσεις του άγχους σας, τείνετε να γλείφετε ή να δαγκώνετε τα χείλη σας. Αυτό συμβάλλει στην αφυδάτωση ή ακόμα και τον τραυματισμό τους, ενώ τέτοιου είδους τικ χρήζουν άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης.

γαστρεντερικά προβλήματα

Γαστρεντερικά προβλήματα

Τα γαστρεντερικά προβλήματα έχουν πολλάκις συνδεθεί με τις αγχώδεις διαταραχές. Ορισμένα από τα συχνότερα συμπτώματα των αγχωδών διαταραχών που εμφανίζονται στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα είναι η υπερβολική αύξηση ή παντελής απώλεια της όρεξης, η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, η διάρροια, καθώς και η ναυτία και οι κράμπες.
συχνή κόπωση

Διαρκής κόπωση

Οι αγχώδεις διαταραχές τείνουν να εξαντλούν την ενέργεια όσων έρχονται αντιμέτωποι με αυτές, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται με τη μορφή σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης. Η κόπωση, η οποία είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα επίπονη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενισχύεται με την αϋπνία, που αποτελεί συνηθισμένο σύμπτωμα των αγχωδών διαταραχών.

Πηγές: www.menshealth.com, www.sleepright.com, www.news18.com, www.verywellmind.com

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις