Υγεία

Αν γίνει αυτό στα μάτια σας τότε μπορεί να έχετε υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια!

Η υψηλή πίεση του αίματος δεν έχει συνήθως συμπτώματα και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι είναι υπερτασικοί.

Αλλά όταν η αρτηριακή πίεση είναι πολύ υψηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει ορισμένα συμπτώματα. Ένα σύμπτωμα της πολύ υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι μια κατάσταση που ονομάζεται υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια, η οποία προκαλεί προβλήματα όρασης.

Όταν η αρτηριακή πίεση είναι πολύ υψηλή, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή μπορεί να διογκωθούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στένωση των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που εμποδίζει το αίμα που φτάσει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Με την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή, να περιορίσει την λειτουργία του και να ασκήσει πίεση στο οπτικό νεύρο, οδηγώντας σε υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Τι θα… δείτε αν έχετε υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια

Τα συμπτώματα συνήθως δεν εμφανίζονται έως ότου η πάθηση έχει εξελιχθεί αρκετά, αλλά όταν εμαφνιστούν, τότε θα… δείτε:
– Μειωμένη όραση
– Πρήξιμο στα μάτια
– Σπασμένα αιμοφόρα αγγεία και
– Διπλωπία (όταν “τα βλέπετε όλα διπλά”) που συνοδεύεται από πονοκεφάλους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»