Υγεία

Άσθμα: Κίνδυνος από τα αλλαντικά – Τι έχει δείξει επιστημονική έρευνα

Η τακτική κατανάλωση αλλαντικών, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι, θα μπορούσε να επιδεινώσει το άσθμα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Εξετάζοντας τις περιπτώσεις περίπου 1.000 ατόμων με άσθμα, Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες για επιδείνωση στα συμπτώματα της αναπνευστικής ασθένειας με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα ή καθόλου επεξεργασμένα κρέατα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Το βάρος των παιδιών μέχρι την ηλικία των 3,5 ετών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας δείχνει νέα έρευνα
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν πως άλλαζε ο ΔΜΣ των παιδιών καθώς μεγάλωναν και αναζήτησαν πρότυπα που σχετίζονται με εμπειρίες στην πρώιμη ζωή
Παιδί με επιπλέον κιλά