Η έρευνα διεξήχθη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και αφορούσε το κοινό των ΗΠΑ, αλλά είναι σίγουρα ενδεικτική για τις αντιλήψεις των καταναλωτών στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, όπου οι διατροφικές συνήθειες είναι παρεμφερείς.
Οι διατροφολόγοι που συμμετείχαν είναι όλοι τους μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Διατροφής (American Society for Nutrition). Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 50 τροφές, οι οποίες, ως κατηγορίες τροφίμων, συντελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των διατροφικών συνηθειών των Αμερικανών.