Υγεία

Αυτή είναι η μάσκα ασπίδα που θα μας επιτρέπει να τρώμε με ασφάλεια σε ταβέρνες κι εστιατόρια

Χρησιμοποιώντας τον υπερυπολογιστή Fugaku, τον γρηγορότερο στον κόσμο, μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών ανέπτυξε μια νέα μάσκα ασπίδα προσώπου που μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικότερα τα αερομεταφερόμενα σταγονίδια και να μειώσει την έκθεση στον κορονοϊό για όσους τρώνε ταβέρνες κι εστιατόρια.

Την ώρα που σε παγκόσμια κλίμακα οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν πληγεί πολύ βαριά από τα μέτρα έναντι στον κορονοϊό, η Toppan Printing Co. και η Suntory Liquors Ltd. ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής ασπίδας προσώπου που θα μπορούσε να φορεθεί κατά το φαγητό.

Αυτή η ασπίδα προσώπου είναι φτιαγμένη από διαφανές θερμοπλαστικό υλικό και το κάλυμμα του στόματος μπορεί εύκολα να μετακινηθεί προς τα πλάγια, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να τρώει χωρίς να την βγάζει.

Δείτε στο Iatropedia.gr εικόνες και βίντεο με τη νέα μάσκα ασπίδα προσώπου ενάντια στον κορονοϊό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα