Υγεία

ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα 20 προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συνολικά 20 προϊόντα που κυκξλοφορούν στο ίντερνετ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές «να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση» 20 προϊόντων επειδή «περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να έχουν άδεια κυκλοφορίας».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ αφορά τα εξής προϊόντα που διατίθενται μέσω διαδικτύου:

  • PremierZen Gold 7000
  • PremierZen Platinum 8000
  • Premier maxxzen Platinum 12000
  • Poseidon Platinum 10000
  • Poseidon Platinum 3500
  • Mero Macho
  • Gold Lion
  • Fruta Planta
  • Fruta Bio
  • Burn 7
  • White Panther
  • Triple Wicked Platinum
  • The Super Panther 77k
  • Royal Honey
  • Super Slim
  • Lishou Slimming Coffee
  • Li Da Daidaihua Plus
  • Imperla Elita Vitaccino
  • Adam’s Secret Extra Strength 1500
  • Adam’s Secret Extra Strength 3000 Platinum

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«PremierZen Gold 7000, PremierZen Platinum 8000, Premier maxxzen Platinum 12000, Poseidon Platinum 10000, Poseidon Platinum 3500, Mero Macho, Gold Lion,Fruta Planta, Fruta Bio, Burn 7, White Panther, Triple Wicked Platinum, The Super Panther 77k, Royal Honey, Super Slim, Lishou Slimming Coffee, Li Da Daidaihua Plus, Imperla Elita Vitaccino, Adam’s Secret Extra Strength 1500, Adam’s Secret Extra Strength 3000 Platinum.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές (FDA) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των παραπάνω προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου, ούτε έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους σε καμία Χώρα εντός της Ε.Ε.

Προωθούνται μέσω διαδικτύου και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο ΠΟΥ διαψεύδει κατηγορηματικά τον Τραμπ: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παρακεταμόλης
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ του αυτισμού και της χρήσης παρακεταμόλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
ΠΟΥ: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτισμού και τη χρήση παρακεταμόλης
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1