Υγεία

Φρούτα: Γιατί πρέπει να τα τρώμε άγουρα και με τη φλούδα

Τα φρούτα είναι πολύτιμα για την υγεία, αλλά η θρεπτική αξία τους μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και (συνήθως) φτωχά σε θερμίδες. Ο τρόπος που τα καταναλώνουμε όμως μπορεί να επηρεάσει την θρεπτική αξία τους. Το ίδιο και η ωριμότητά τους, η εποχή του χρόνου και η προέλευσή τους. «Για να αποκομίζουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, προτιμότερο είναι να μην τα ξεφλουδίζουμε», λέει ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος. «Αυτό δεν ισχύει μόνο για φρούτα όπως το μήλο, το αχλάδι ή το ροδάκινο, αλλά και για ορισμένα που νομίζουμε ότι δεν τρώγονται με τη φλούδα».

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ασπέργιλλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον μύκητα που ανησυχεί τους επιστήμονες – Πού κρύβεται, ποιοί κινδυνεύουν, ποιά τα ύποπτα συμπτώματα
Ο ασπέργιλλος fumigates αποτελεί έναν από τους τέσσερις πιο επικίνδυνους μύκητες στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Microscopic view of a colony of Aspergillus fungi, which causes the lung infection aspergillosis, aspergilloma of the brain and lungs. 3D illustration