Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και των ΥΠΕ – Τι θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και των ΥΠΕ – Τι θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας

Στο “μικροσκόπιο” του Υπουργείου Υγείας και ειδικής Ομάδας Εργασίας, μπαίνουν τα οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών.

Τα υπερχρεωμένα νοσοκομεία αναγκάζουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει μέτρα. Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε να συσταθεί ειδική Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των οικονομικών.

Την Ομάδα Εργασίας όρισε με απόφασή της, η γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη. Τα μέλη της ανέρχονται από 3 έως 20 και θα οριστούν με νεότερη απόφαση της γενικής γραμματέως.

Στο έργο της Ομάδας Εργασίας εντάσσεται η εξέταση των θεμάτων οικονομικής φύσεως των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και η σύνταξη σχετικών προτάσεων / εκθέσεων.

Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας θα εξετάσει τα παρακάτω ζητήματα:

α) την κατανομή του υπολοίπου πιστώσεων λοιπών εξόδων του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους των Νοσοκομείων, καθώς και οποιασδήποτε αύξησης πιστώσεων προέλθει από το Υπουργείο Οικονομικών για το τρέχον έτος, με βάση λειτουργικούς, οικονομικούς και ποιοτικούς δείκτες,

β) την υποβολή πρότασης κατανομής προϋπολογισμού του Οικονομικού  Έτους 2024 των Νοσοκομείων και των Υ.Πε.

Για την επίτευξη του έργου της, η Ομάδα Εργασίας δύναται να αιτείται την υποβολή αναφορών, στοιχείων και εκθέσεων από όλες τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Υπουργείου Υγείας ή και από άλλους Φορείς, όπου απαιτείται, είτε ηλεκτρονικά είτε εγγράφως.

Έδρα της Ομάδας Εργασίας ορίζεται το Υπουργείο Υγείας. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, με φυσική παρουσία στο Υπουργείο ή και μέσω τηλεδιασκέψεων.

Στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δύναται να καλούνται στελέχη του Υπουργείου Υγείας, των Εποπτευόμενων Φορέων του, άλλων Φορέων, καθώς και επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες που κρίνεται αναγκαίο λόγω συνάφειας με το έργο της Ομάδας Εργασίας να συμμετέχουν, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε εξειδικευμένα ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Στα μέλη της Ομάδας Εργασίας δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση. Η θητεία της Ομάδας Εργασίας έρχεται από την έκδοση της απόφασης συγκρότησής της και λήγει με την ολοκλήρωση του έργου της, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις