Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σπόρους παραμένει η καλύτερη για υγιή καρδιά, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση. Την ανάλυση πραγματοποίησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC), που εξέτασαν και τα υπάρχοντα στοιχεία για διάφορα τρόφιμα της μόδας. Μεταξύ των ευρημάτων της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
* Υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ορισμένα όσπρια (φασόλια, φακές, αρακάς) ωφελούν την καρδιά.
* Ο καφές και το τσάι επίσης είναι ωφέλιμες επιλογές, αλλά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και σαντιγύ.
* Τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα καλύτερο είναι να αποφεύγονται.
* Ορισμένα άλλα τρόφιμα που λέγεται ότι κάνουν καλό στην καρδιά, όπως τα φύκια και τα τρόφιμα ζύμωσης, ίσως ασκούν αυτή τη δράση. Ωστόσο είναι ανεπαρκείς οι επιστημονικές έρευνες γι’ αυτά.
Πιο δημοφιλή
Μη χάσετε