Υγεία

Καρδιά: Ποια τρόφιμα είναι καλύτερα για την υγεία της

Τα τρόφιμα που ωφελούν την καρδιά και τα επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την αξία τους αποκαλύπτει σε νέα ανάλυσή του το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας.

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σπόρους παραμένει η καλύτερη για υγιή καρδιά, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση. Την ανάλυση πραγματοποίησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC), που εξέτασαν και τα υπάρχοντα στοιχεία για διάφορα τρόφιμα της μόδας. Μεταξύ των ευρημάτων της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
* Υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ορισμένα όσπρια (φασόλια, φακές, αρακάς) ωφελούν την καρδιά.
* Ο καφές και το τσάι επίσης είναι ωφέλιμες επιλογές, αλλά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και σαντιγύ.
* Τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα καλύτερο είναι να αποφεύγονται.
* Ορισμένα άλλα τρόφιμα που λέγεται ότι κάνουν καλό στην καρδιά, όπως τα φύκια και τα τρόφιμα ζύμωσης, ίσως ασκούν αυτή τη δράση. Ωστόσο είναι ανεπαρκείς οι επιστημονικές έρευνες γι’ αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα