Υγεία

Κοροναϊός: Πώς θα επιστρέψουν οι Έλληνες από το Diamond Princess

Μετά από 14 ημέρες καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess δεκάδες καταταλαιπωρημένοι τουρίστες αρχίζουν σταδιακά να επαναπατρίζονται. Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους μήπως εμφανίσουν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους, όσοι σήμερα είναι αρνητικοί στον κοροναϊό.
 
Πολίτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και το Χόνγκ Κόνγκ, οι οποίοι δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κοροναϊού στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, επιστρέφουν σταδιακά στις πατρίδες τους. Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, όπως έγινε γνωστό μέσω του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια μόλις χθες.

Πως θα επιστρέψουν οι δύο Έλληνες

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, που συντονίζει τις προσπάθειες επαναπατρισμού όλων των ξένων τουριστών, αλλά και με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο. 

Δείτε πως θα επιστρέψουν οι Έλληνες, τι φοβούνται οι επιστήμονες με την επιστροφή τουριστών και τι καταγγέλλουν οι αμερικανοί για την ιαπωνική καραντία στο πλοίο, στο iatropedia.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Κιρσοί και Φλεβική Ανεπάρκεια
Οι κιρσοί και η φλεβική ανεπάρκεια είναι δύο από τα πιο συχνά φλεβικά προβλήματα που απασχολούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Αν και...
Closeup of young Asian lady office worker back from workplace feel exhausted tired face overnight work sit on bed take out shoes prepare for rest at home. Routine lifestyle in house concept.
Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ
Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από πολίτες και ιατρούς σε διαγνώσεις, συνταγές φαρμάκων, παραπεμπτικά και αποτελέσματα εξετάσεων, εμβολιασμούς, νοσηλείες κ.ά.
Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ