Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μελάνωμα: Ο FDA ενέκρινε νέα ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος

Μελάνωμα: Ο FDA ενέκρινε νέα ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το πρώτο φάρμακο ως αρχική θεραπεία για το προχωρημένο μελάνωμα, δηλαδή την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (18.3.2022), η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Co (BMY.N).

Το relatlimab είναι το πρώτο φάρμακο ως αρχική θεραπεία για το μελάνωμα, το οποίο θα ενταχθεί σε μια νέα κατηγορία ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο. Προέρχεται από μια κατηγορία, αυτή των αναστολών LAG-3, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία του Bristol Opdivo ως αρχική θεραπεία για προχωρημένο στάδιο της νόσου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, το φάρμακο Relatlimab, επιδείνωσε το προχωρημένο μελάνωμα, σε διπλάσιο χρόνο από το Opdivo, ένα μέτρο γνωστό ως επιβίωση χωρίς εξέλιξη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω φάρμακο αποτελεί την τρίτη εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία καρκίνου του Bristol Myers.

Μάλιστα, το Bristol Myers δοκιμάζει τον συνδυασμό Opdivo και relatlimab και σε άλλους τύπους όγκων, όπως αυτών του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και των νεφρών.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις