Υγεία

Νέα «νόσος των τρελών αγελάδων»: Τι είναι η ασθένεια “ελάφι ζόμπι” – Καμπανάκι από Καναδούς επιστήμονες!

Όταν ένα ελάφι μολυνθεί από μία χρόνια ασθένεια, μπορεί να περάσουν έως και δύο χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματά της.

Σε κάποιο σημείο, το ελάφι θα χάσει βάρος, θα σταματήσει να αλληλεπιδρά με άλλα ελάφια, θα χάσει τον φόβο του για τον άνθρωπο και μπορεί να αρχίσει να έχει αυξημένη δίψα και παραγωγή σιέλου. Περνάει πολλές ώρες κοιτάζοντας το κενό, ενώ λιμοκτονεί και δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Ως εκ τούτου η ασθένεια αυτή έχει πάρει την ονομασία “ελάφι ζόμπι”, αλλά ο επιστημονικός της όρος είναι Chronic Wasting Disease (CWD).

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα