Υγεία

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον στομαχόπονο

Οι παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τον στομαχόπονο είναι το άγχος, η κακή διατροφή, αλλά και η κατάχρηση αλκοόλ

Ο πόνος στο στομάχι συχνά οφείλεται σε προβλήματα όπως γαστροοιφαγική παλινδρόμηση, γαστρίτιδα ή δυσπεψία.

Επιπλέον, οι παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τον πόνο στο στομάχι (κοινώς στομαχόπονος), είναι το άγχος, η κακή διατροφή, αλλά και η κατάχρηση αλκοόλ.

Όμως, υπάρχουν μερικές τροφές που συμβάλλουν στην ανακούφιση του πρηξίματος, της δυσφορίας και του μετεωρισμού.

Ας δούμε μαζί τις τροφές, που μπορούν να «στρώσουν» το στομάχι σας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ευρέως γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών. Περιέχει βιοδραστικές ενώσεις – όπως η τζιντζερόλη – οι οποίες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της καούρας στο στομάχι. Μπορείτε να το καταναλώσετε φρέσκο ή να προσθέσετε σκόνη τζίντζερ στα πιάτα σας.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο στομάχι.

Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βελτιώσει τη χώνεψη και να μειώσει τις ενοχλήσεις από τον στομαχόπονο, ιδιαίτερα αν αυτός προκαλείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα αγαπημένο φρούτο που περιέχει κάλιο, ένα απαραίτητο μέταλλο, στην περίπτωση που έχετε διάρροια. Επισης, το κάλιο προστατεύει τα τοιχώματα του στομάχου από ερεθισμούς. Συν τοις άλλοις, η μπανάνα, ιδιαίτερα αν είναι πράσινη, περιέχει πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στην ομαλή πέψη.

Πουρές μήλου

Το μήλο είναι επίσης ένα φρούτο που περιέχει πηκτίνη (ιδιαίτερα στις φλούδες), η οποία βοηθά στη φυσική κίνηση του εντέρου, ανακουφίζοντας από τη δυσκοιλιότητα που μπορεί να προκαλεί πόνο στην κοιλιακή χώρα. Μπορείτε, λοιπόν, να φτιάξετε πουρέ μήλου που είναι εύπεπτος και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Φτιάξτε τον πουρέ μαζί με την φλούδα του μήλου. 

Ρύζι και πατάτες

Το ρύζι και οι (βραστές) πατάτες είναι αμυλούχες τροφές που δεν ερεθίζουν το στομάχι και βοηθούν στην ανακούφιση από το αίσθημα του πρηξίματος.

Οι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να καταναλωθούν σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Μέντα

Η μέντα είναι εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από τον στομαχόπονο, ειδικά όταν αυτός σχετίζεται με δυσπεμψία ή φούσκωμα. Οι μενθόλες που περιέχει η μέντα βοηθούν στη χαλάρωση των μυών του στομάχου.

Η μέντα ανακουφίζει επίσης από τα δυσάρεστα συμπτώματα που προκαλεί το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μπορείτε να φτιάξετε τσάι ή να μασήσετε φρέσκα φύλλα μέντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1