Μπορεί στο εξωτερικό ο κρύος καφές να μην συνηθίζετε, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν απολαμβάνει έναν καλοφτιαγμένο φραπέ ή καπουτσίνο φρέντο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
Αν και οι περισσότερες έρευνες επάνω στον καφέ επικεντρώνονται στα ζεστά ροφήματα καφέ, ο κρύος καφές, εκτός από δροσιά και εγρήγορση, έχει κάποια άγνωστα στους πολλούς οφέλη υγείας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αντί να χρησιμοποιείται ζεστό νερό για να αντλήσει τη γεύση και την καφεΐνη των κόκκων καφέ, οι ποικιλίες κρύου καφέ γίνονται με να βυθίζονται οι κόκκοι σε κρύο νερό για 12-24 ώρες. Αυτή η μέθοδος καθιστά το ρόφημα λιγότερο πικρό από τον ζεστό καφέ.