Σάββατο, 15 Ιουν.
28oC Αθήνα

Στον «Ευαγγελισμό» ο Γεωργιάδης: Επιθεώρησε τα έργα κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ

Στον «Ευαγγελισμό» ο Γεωργιάδης: Επιθεώρησε τα έργα κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ
Υπουργείο Υγείας

Τα έργα κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», δωρεά του Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», επιθεώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα Τρίτη (21.5.24).

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδεύονταν από τον διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Γρηγορόπουλο.

Αφορά το έργο «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ2 (Τμήμα Α) & Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων (Τμήμα Β)», με πρόβλεψη ολοκλήρωσης των εργασιών εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών.

Με εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 1.800 τμ και με πρωτοποριακές τεχνικές δυνατότητες όσον αφορά στους χώρους και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, το έργο αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας.

«Στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό»

Μετά την επίσκεψή του στο χώρο των εργασιών, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο διέθετε 31 κλίνες ΜΕΘ. Με τη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό- διπλασιάζουμε τις κλίνες ΜΕΘ».

«Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη συνδρομή και τη συνεργασία του με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσον αφορά στη διασφάλιση της στελέχωσης των άνω Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της χώρας σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις», τόνισε.

«Στόχος η αναβάθμιση του ΕΣΥ»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε:

«Οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναμόρφωση των 32 κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό έχουν ξεκινήσει. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου για αυτή τη σπουδαία δωρεά και τη διαχρονική τους στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Ιδρυμάτων αποτελεί πρότυπο συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας».

«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας ως υπουργείο Υγείας και θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των υποδομών και στην παροχή καλύτερης φροντίδας στους ασθενείς. Ενώνουμε δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας», ανέφερε.

Τέλος, ο Διοικητής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» Τάσος Γρηγορόπουλος τόνισε:

«Η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ 2 και της Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων του μεγαλύτερου Νοσοκομείου ΕΣΥ της χώρας, αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους δωρητές και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν άοκνα τη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια του άνω έργου».

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις