Υγεία

Τα κοράκια είναι πιο έξυπνα από ένα παιδί 7 χρονών

Σε τόσους μύθους, σε τόσα παραμύθια, το κοράκι έχει συνδυαστεί με το “κακό”, λόγω του χρώματος και του ιδιαίτερου κραξίματος του.

Το κοράκι όμως, στους μύθους έχει συνδυαστεί και με την ευστροφία. Ο Αίσωπος κάτι ήξερε που, απέδιδε στα διψασμένα κοράκια μοναδική εξυπνάδα.

Ίσως πρόκειται για το πιο έξυπνο πουλί, κάτι που επιβεβαιώνει και μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που συνέκρινε την εξυπνάδα των κορακιών με την εξυπνάδα των παιδιών. Τα τελευταία έως την ηλικία των επτά ετών δεν ξεπερνούν τα κοράκια στην ικανότητα επίλυσης ορισμένων προβλημάτων, για παράδειγμα με ποιο τρόπο θα βγάλουν κάτι μέσα από μια βαθιά μισογεμάτη στάμνα. Μόνο από τα οκτώ χρόνια και μετά, σύμφωνα με την μελέτη, τα παιδιά γίνονται αναμφισβήτητα πιο έξυπνα και ικανά από τα κοράκια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του προστάτη: Η σημασία της διάγνωσης του Τζο Μπάιντεν και οι νέες θεραπευτικές επιλογές
Πλέον υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές ακόμη και για τους ασθενείς με μεταστατική νόσο που παρέχουν συνήθως μακροχρόνια επιβίωση με καλή ποιότητα ζωής
Ουρολόγος μιλά με άνδρα ασθενή