Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέμπη: Πόσα άτομα επικοινώνησαν με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306

Τέμπη: Πόσα άτομα επικοινώνησαν με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη και ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη από την γραμμή Βοήθειας 10306.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ (8) εξ αυτών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζει πως το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειές των θυμάτων στα Τέμπη.

«Συγκροτήθηκαν από την πρώτη ημέρα 9 κλιμάκια των ειδικών Ψυχικής Υγείας και παρείχαν υπηρεσίες στους πληγέντες στα νοσοκομεία της Λάρισας για όσο διάστημα χρειάστηκε και πλέον με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη έχει συγκροτηθεί δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα για την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, που παραμένουν στα νοσοκομεία, όσων έφυγαν, των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους, καθώς και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχώς δίπλα στα θύματα», δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις