Υγεία

Τσακρής: “Πιστεύουμε στα μέτρα και τις μάσκες” – Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα αν τα τηρήσουμε

Υπέρ των μέτρων προφύλαξης, υγιεινής και αποστασιοποίησης ως μονόδρομου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τάσσονται πλέον όλοι οι επιστήμονες, οι οποίοι περνούν ισχυρό μήνυμα, ότι εάν τα τηρήσουμε με ευλάβεια θα δούμε σύντομα τα κρούσματα στη χώρα μας να μειώνονται δραστικά.

“Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα μέτρα δουλεύουν”, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θανάσης Τσακρής.

Αναφέρει ότι στα ελάχιστα “καλά του κορονοϊού” συγκαταλέγεται η δραματική μείωση άλλων ιογενών ασθενειών του καλοκαιριού, όπως π.χ. στις ιογενείς γαστρεντερίτιδες. Αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον καθηγητή, στην αυξημένη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προσήλωσή της πλειοψηφίας στην τήρηση των μέτρων.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα