Υγεία

Ζάχαρο: Πώς να φτιάχνετε τα μακαρόνια για να μην αυξάνεται!

Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

“Όταν ψύχονται τα αμυλώδη τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, η δομή τους αναδιοργανώνεται και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερό σας δεν μπορούν να τα διασπάσουν τόσο εύκολα”, υποστηρίζει ο φιλανθρωπικός οργανισμός υγείας Diabetes UK.

Τα τρόφιμα που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο συμβάλλουν σε αυτή την ισορροπία και επιτρέπουν στο άτομο να ενσωματώσει περισσότερες φυτικές ίνες στην διατροφή του.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Είναι η παχυσαρκία εχθρός της καρδιάς;
Η πρόληψη και η αποτελεσματική διαχείριση της παχυσαρκίας είναι κρίσιμες για τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα
παχυσαρκία
Ο ιός της γρίπης των πτηνών αν μεταλλαχθεί, μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη του κορονοϊού – Σενάριο τρόμου από το Ινστιτούτο Παστέρ
«Αντίθετα από ό,τι συμβαίνει με την COVID-19, η οποία επηρεάζει κυρίως ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, οι ιοί της γρίπης μπορούν επίσης να σκοτώσουν υγιή άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά»
istock photo