Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2017: Πώς ψήφισαν οι τηλεθεατές στον «ελληνικό τελικό»

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK
ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

Με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα δύο διαγωνιζόμενα τραγούδια κατάφερε το «This Is Love» να πάρει το «εισιτήριο» για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit, το «This Is Love» απέσπασε το 70% των ψήφων, ενώ το «When The Morning Comes Around» το 18% και το «Angels» το 12%. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από την ψηφοφορία τηλεθεατών (televoting) και των εννέα επιτροπών από τις ελληνικές κοινότητες της ομογένειας.

Βέβαια στον «ελληνικό τελικό» είδαμε τι ψήφισε η κάθε μία από τις εννέα κοινότητες της επιτροπής, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του televoting δηλαδή πόσοι τηλεθεατές ψήφισαν, αλλά και ποιο τραγούδι ψήφισαν.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου καταμετρήθηκαν (μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και sms) 8220 ψήφοι, οι οποίες δόθηκαν:

Στο «This Is Love» 5081 ψήφοι

Στο «When The Morning Comes Around» 1786 ψήφοι

Στο «Angels» 1353 ψήφοι

Έτσι λοιπόν είναι εμφανής η… υπεροχή του συγκεκριμένου τραγουδιού έναντι των άλλων δύο διαγωνιζόμενων, αφού κατάφερε να κερδίσει τη… μερίδα του λέοντος από αυτούς που αποφάσισαν να ψηφίσουν. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έσοδα από το televoting που θα εισπράξει η ΕΡΤ θα τα προσφέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε