Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα γυρίσματα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μέριλ Στριπ!

Τα γυρίσματα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μέριλ Στριπ!

Γνώρισαν, αλλά και συνεργάστηκαν με δύο από τις πιο γνωστές ηθοποιούς: την «εθνική μας σταρ» Αλίκη Βουγιουκλάκη και την –δεν υπάρχουν λόγια να την χαρακτηρίσεις!- Μέριλ Στριπ. Κι αυτές οι συνεργασίες έγιναν εξαιτίας του υπέροχου τόπου όπου γεννήθηκαν και ζουν…!

Το πώς «παντρεύονται» λοιπόν η Μέριλ Στριπ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη απαντά η εκπομπή «60’ Ελλάδα» που βρέθηκε στο Πήλιο και στα μέρη όπου έγιναν τα γυρίσματα δύο πολύ γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, της «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» και της «Mamma Mia». 

Μιλώντας με τον Νίκο Μάνεση για το οδοιπορικό του στη «θερινή κατοικία των Ολύμπιων θεών», μου είπε ότι «στη Μακρινίτσα, οι κάτοικοι ζουν στον απόηχο των γυρισμάτων της ταινίας “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν συγκλονιστικό, γιατί συναντήσαμε τα παιδάκια τα οποία έπαιζαν σε αυτή την ταινία, τα παιδάκια που έκαναν τους μαθητές. Τότε ήταν 6-7 χρονών και τώρα είναι ολόκληροι άνδρες και ολόκληρες γυναίκες. Τους συναντήσαμε λοιπόν και μας μίλησαν για τα γυρίσματα. Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας είναι αυτή που κάποιοι μαθητές βάζουν έναν σκαντζόχοιρο στην καρέκλα της δασκάλας. Ένα από αυτά τα παιδιά, ένα σποράκι 6 χρονών τότε, τώρα είναι παππούς! Έχει πατήσει τα 50 και έχει κατάστημα στην περιοχή. Μας διηγήθηκε με μεγάλη συγκίνηση όλα αυτά που βίωσε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εντάξει, καταλαβαίνεις ότι ήταν κάτι ξεχωριστό γι’ αυτό το παιδί αλλά και για όλο το χωριό, δεν είναι λίγο η εθνική σταρ να έρχεται στον τόπο σου, δεν είναι κάτι που το βλέπεις κάθε μέρα. Φαντάσου πόσο καιρό έμεινε εκεί  μαζί τους η Αλίκη για τα γυρίσματα, έγιναν κάτι σαν “συγγενείς”, αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις».

Η περιοχή όμως «κέρδισε» και διεθνείς παραγωγές, όπως αυτή για την ταινία «Mamma Mia» με τη Μέριλ Στριπ, για την οποία όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «γυρίσματα έγιναν σε μία παραλία της Νταμούχαρη. Πρόκειται για τη σκηνή που η Μέριλ Στριπ και άλλοι ηθοποιοί χόρευαν στην εξέδρα και έπεφταν στην θάλασσα. Με την κάμερα της εκπομπής, επισκεφθήκαμε τον τόπο του γυρίσματος και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ήταν παρόντες. Αυτοί, λοιπόν, μας είπαν ότι όλοι οι ηθοποιοί ήταν καθημερινοί άνθρωποι, δεν ήταν καθόλου σνομπ και αυτό μάλιστα τους έκανε μεγάλη εντύπωση. Ξέρεις, εμείς έχουμε συνηθίσει όταν ο άλλος είναι σταρ, είναι κάπως λες και ανασαίνει άλλον αέρα. Αυτό, λοιπόν, που μας τόνισαν είναι ότι οι ηθοποιοί του “Mamma mia” και ειδικά η Μέριλ Στριπ που εντάξει είναι μια μεγάλη ηθοποιός, που έχει πάρει πολλά βραβεία και έχει βγάλει πολλά εκατομμύρια, ήταν πάρα πολύ απλή, περνούσε σχεδόν απαρατήρητη. Όλοι οι ηθοποιοί καθόντουσαν στα καφενεία, μιλούσαν με τους κατοίκους, φερόντουσαν σαν απλοί άνθρωποι».

Ωστόσο, εκτός από τις κινηματογραφικές αναφορές, η κάμερα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» καταγράφει και το οδοιπορικό των συντελεστών στην «πατρίδα των Κενταύρων», αφού όπως μου είπε ο δημοσιογράφος «εμείς είμαστε άτακτα παιδιά και δεν πάμε στους προορισμούς μας μόνο με το αυτοκίνητο, κάνουμε διάφορες αταξίες. Έτσι λοιπόν, διαλέξαμε για το Πήλιο όλες τις εναλλακτικές διαδρομές. Η πρώτη εναλλακτική διαδρομή για να γνωρίσεις ένα μεγάλο μέρος του Πηλίου, είναι ο περίφημος σιδηρόδρομος του Πηλίου. Ξεκινάει από τα Λεχώνια και πηγαίνει στις Μηλιές. Είναι η παλιά γραμμή που εξυπηρετούσε και τώρα βέβαια λειτουργεί για καθαρά τουριστικούς λόγους. Μια μαγευτική διαδρομή, την έχει φτιάξει ο πατέρας του ζωγράφου Ντε Κήρυκο.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή φτάσαμε στις Μηλιές, εκεί επισκεφθήκαμε το καφέ – μπαρ της Τάνιας Τσανακλίδου. Η δημοφιλής τραγουδίστρια πήγαινε πολλά χρόνια στις Μηλιές, της άρεσε και έφτιαξε ένα καφέ – μπαρ το οποίο το λειτουργεί ο αδελφός της. Είναι ένα καφέ όπου με το τίποτα στήνεται στη στιγμή ένα γλέντι, μουσική, τραγούδι, χορός. Ο δεύτερος τρόπος για να γνωρίσεις το Πήλιο είναι από τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα δάση, με άλογα, καβαλάς άλογο και πηγαίνεις. Ο τρίτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τζιπ ώστε να μπορέσεις να πας ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει άσφαλτο. Βέβαια, ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να γνωρίσεις το βουνό των Κενταύρων είναι να περπατήσεις, να κατέβεις καταρράκτες, να δεθείς με σχοινιά και να κάνεις καταρρίχηση. Στην περιοχή της Ζαγοράς κάναμε cannoning, κάναμε τσουλήθρα στους καταρράκτες, δηλαδή τα κάναμε «μούσκεμα» για μια ακόμα φορά, και έτσι είδαμε το Πήλιο όπως οι “Κένταυροι” του παρελθόντος»!

Απόψε, στις 23:50, ο Νίκος Μάνεσης μας ξεναγεί με την κάμερα της εκπομπής του στο Πήλιο και μέσα από τη συχνότητα του ALPHA θα παρακολουθήσουμε «60’ Ελλάδα» σε έναν τόπο πανέμορφο και ευλογημένο…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε