Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ελλάδα – Ουγγαρία: Ήττα για την Εθνική – Την “πρόδωσε” η επίθεσή της

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το όνειρο του τελικού χάθηκε! Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 7-5 από την πανίσχυρη Ουγγαρία στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα, πιέζοντας τους οικοδεσπότες, όμως “πλήρωσε” τα λάθη του στην επίθεση. Ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, στα οποία ξεπέρασε το νευρικό ξεκίνημα και κατάφερε να περάσει μπροστά με 4-3, η Ελλάδα έμεινε χωρίς σκορ για περίπου 20 λεπτά. Και αυτό ήταν που την κράτησε μακριά από τους Μαγυάρους… 

Αυτός ήταν ο τρίτος χαμένος ημιτελικός για την Εθνική σε παγκόσμιο πρωτάθλημα απέναντι στους Ούγγρους. Ο πρώτος ήταν το 2003 με την Ουγγαρία να επικρατεί με 9-8 και ο δεύτερος το 2005 στο Μόντρεαλ με τους Μαγυάρους να παίρνουν τη νίκη με 7-6.

Πλέον, η Εθνική στρέφει το ενδιαφέρον στον “μικρό” τελικό (Σάββατο 29/7, 16.00), με αντίπαλο τη Σερβία, η οποία ηττήθηκε από την Κροατία με 12-11 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 0-1, 1-1

Ελλάδα: Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2

Ουγγαρία: Έρντελι 1, Χοσνιάσκι 2, Βάμος 2, Γκορ-Νάγκι 1, Χαράι 1

 

Όλα για το χάλκινο!

 

Το γεγονός πως η Ελλάδα έφτασε στους τέσσερις με τα “θηρία” της Σερβίας, της Κροατίας και της Ουγγαρίας αποτελεί τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αρκείται στην τετράδα και συνεχίζει με… φορά στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

“Συγχαρητήρια στην Ουγγαρία. Της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σε έναν τελικό. Συγχαρητήρια και στα δικά μου παιδιά που προσπάθησαν πάρα πολύ. Έπαιξαν καλή άμυνα. Το πρόβλημα μας ήταν επιθετικό, δύσκολα πετυχαίναμε, ενώ η άμυνα μας συνέχιζε να είναι πιεστική. 
Έχουμε άλλη μια ευκαιρία σε δύο ημέρες να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο. Οι αθλητές μου έχουν κληθεί να παλέψουν με θηρία. Θα κάνουμε τα πάντα και θα βγάλουμε ό,τι δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα έχουμε για να πάρουμε το μετάλλιο”, δήλωσεε στην ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος.  

“Χάσαμε κάποια σουτ που άλλες φορές θα μπορούσαμε να τα βάλουμε. Δώσαμε το 100%, δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα διεκδικήσουμε το χάλκινο. Θα μπούμε από την αρχή να παλέψουμε. Είναι σημαντικό να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι σήμερα ήταν μια κακή μέρα. Πρέπει να πάρουμε το μετάλλιο, δεν μας αρκεί η τετράδα”, τόνισε στην ΕΡΤ ο διεθνής περιφερειακός, Αλέξανδρος Γούνας. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε