Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Euro 2016: Brexit και στο ποδόσφαιρο! Οι Ισλανδοί απέκλεισαν τους Άγγλους

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ισλανδία έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Euro 2016, καθώς απέκλεισε την Αγγλία, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γαλλία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “ψαράδες” ταπείνωσαν τους Άγγλους, επικράτησαν με 2-1 και συνέχισαν ακάθεκτοι την πορεία τους στο Euro 2016 κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Από την πλευρά της, η ομάδα του Ρόι Χόγκσον κατάφερε να αποκλειστεί από τη φάση των “16”, αποτελώντας την αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τα “3 λιοντάρια”, καθώς στο 4ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Στέρλινγκ) του Γουέιν Ρούνεϊ άνοιξαν το σκορ. Οι Άγγλοι, όμως, δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ το τέρμα τους, καθώς οι Ισλανδοί απάντησαν άμεσα. Στο 6′ ο κεντρικός αμυντικός Ράγκναρ Σίγκουρντσον με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, με τον Κολμπέιν Σίγκτορσον να κάνει την ολική ανατροπή στο 18′, νικώντας τον Χαρτ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στη συνέχεια, οι Άγγλοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν σοβαρά την εστία της Ισλανδίας. Αντίθετα, κινδύνεψαν να δεχθούν κι άλλα γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Χαρτ σταμάτησε το ανάποδο ψαλιδάκι του Ράγκναρ Σίγκουρντσον στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και το πλασέ του Γκούναρσον.

Να σημειωθεί πως η Αγγλία δεν έχει νίκη ποτέ σε νοκ-άουτ ματς του Euro! Έχει περάσει φάση, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της παιχνίδι.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ (46′ Γουίλσιρ), Άλι, Ρούνεϊ (86′ Ράσφορντ), Στάριτζ, Στέρλινγκ (60′ Βάρντι), Κέιν.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (89′ Τράουστασον), Σίγκτορσον (77′ Έλμαρ Μπιάρνασον).

Οι τρελοί πανηγυρισμοί των Ισλανδών:

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε