Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Formula 1: Πήρε την pole position ο Χάμιλτον!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο γκραν πρι της Formula 1, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά του αγώνα.

Ο Βρετανός “πιλότος” της Mercedes εξασφάλισε την 66η pole position της καριέρας του (πέμπτη φέτος σε οκτώ αγώνες), περνώντας στη δεύτερη θέση όλων των εποχών, μπροστά από τον Αϊρτον Σένα και μόλις δύο πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Δίπλα στον Χάμιλτον στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα βρεθεί ο Φινλανδός “ομόσταυλός” του Βαλτέρι Μπότας, με τρίτο τον επίσης Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και τέταρτο τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, επίσης με Ferrari, ο οποίος προπορεύεται στη γενική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Τζολίον Πάλμερ δεν μετείχε καθόλου στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς η Renault του έπιασε φωτιά κατά το τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών. Πρόβλημα αντιμετώπισε στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των δοκιμών η Red Bull του Αυστραλού Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος είχε μία έξοδο και χτύπησε στον τοίχο, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Επίσης, στις δύο McLaren επιβλήθηκαν επιπλέον ποινές, στον μεν Φερνάντο Αλόνσο 25 θέσεων για την έβδομη αλλαγή κινητήρα μέσα στη σεζόν, στον δε Στόφελ Βαντοόρν 15 θέσεων για την έβδομή αλλαγή τούρμπο. Η συνολική ποινή για τον Ισπανό άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή φτάνει τις 40 θέσεις και για τον Βέλγο οδηγό τις 30 και φυσικά αμφότεροι θα ξεκινήσουν από την τελευταία σειρά τον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε