Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

NBA: Τέλος ο Φιλ Τζάκσον απο τους Νικς!

ΦΩΤΟ twitter.com/BleacherReport
ΦΩΤΟ twitter.com/BleacherReport

Οι Νιου Γιορκ Νικς πραγματοποίησαν μια ακόμα απογοητευτική χρονιά, κάτι που έφερε τη λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον -μέχρι πρότινος πρόεδρο της- Φιλ Τζάκσον. Το εξωφρενικό ποσό που κέρδισε…

Η απόφαση πάρθηκε από κοινού και την Τετάρτη (28/06) οι Νιου Γιορκ Νικς ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Φιλ Τζάκσον.

Ο “θρυλικός” πρώην τεχνικός των Σικάγο Μπουλς και των Λος Αντζελες Λέικερς βρίσκοταν στον προεδρικό θώκο τον Νικς απο τον Μάρτιο του 2014, ωστόσο το “διαζύγιο” αποφασίστηκε μετά τη νέα κακή σεζόν της ομάδας στο ΝΒΑ, αλλά και τις κακές σχέσεις που είχε με τους Καρμέλο Άντονι και Κρίσταπς Πορζίνγκις (ήθελε να τους διώξει).

Ο ιδιοκτήτης των Νικς, Τζέιμς Ντόλαν, σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά: “Μετά από αρκετή σκέψη και συζητήσεις αποφασίσαμε από κοινού πως οι Νικς χρειάζονται να πάνε προς μια διαφορετική πορεία. Ο Φιλ Τζάκσον είναι ένας από του πιο επιτυχημένους ανθρώπους στην ιστορία του ΝΒΑ. Η κληρονομιά που αφήνει στο μπάσκετ είναι τεράστια. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του στην ομάδα, τόσο σαν παίκτης όσο και σαν παράγοντας”.

Από την πλευρά του ο Τζάκσον δήλωσε: “Οι Νιου Γιορκ Νικς θα έχουν πάντα ένα σημαντικό μέρος στην καρδιά μου. Αυτή η πόλη και αυτή η ομάδα εκτόξευσαν την καριέρα μου στο ΝΒΑ. Θα τους είμαι πάντα υπόχρεος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ντόλαν που μου έδωσε την ευκαρία να επιστρέψω εδώ. Ήλπιζα πως θα μπορέσω να φέρω ακόμα ένα πρωτάθλημα στο “Μάντισον Σκούερ Γκάρντεν”. Είμαι κάποιος που λατρεύει να κερδίζει και είμαι πολύ απογοητεύμενος που δεν μπόρεσα να το καταφέρω εδώ. Οι οπαδοί της Νέας Υόρκης αξίζουν τα πάντα. Εύχομαι σε αυτούς και σε όλους στον οργανισμό τα καλύτερα”.

Άξιο αναφοράς, πως σύμφωνα με το “ESPN” ο Τζάκσον είχε έναν εντυπωσιακό μισθό από την ομάδα της Νέας Υόρκης, αφού για τις 1.200 μέρες που βρέθηκε στην προεδρία της, εισέπραξε 60 εκατ. δολάρια, δηλαδή 50.000 δολάρια την ημέρα!

Το ποσό είναι… εξωφρενικό, αν σκεφτεί κανείς πως στα εννιά χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο των 6 φορές πρωταθλητών Μπουλς, εισέπραξε συνολικά 11 εκατ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε