Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντίδραση και από την πρεσβεία των ΗΠΑ για το έργο Ξηρού

Αντίδραση και από την πρεσβεία των ΗΠΑ για το έργο Ξηρού

Μετά τις οικογένειες των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα αλλά και ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς αντέδρασαν στην απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.

Η πρώτη αμερικανική αντίδραση ήρθε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, που μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter ανέβασε φωτογραφία από το κείμενο της οργάνωσης «Ως Εδώ», των συγγενών των θυμάτων τρομοκρατίας, την οποία συνόδευε το εξής μήνυμα: «Ενώ η Τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, ενωνόμαστε με το κίνημα Ως Εδώ στο ερώτημα αν το Δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη».

Το tweet της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα έκανε retweet ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς. «Η ομάδα θυμάτων αμφισβητεί τη χρησιμοποίηση δημοσίων κονδυλίων για να ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο έργο βασισμένο σε μέρος του βιβλίου από τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη».

«Είναι προφανές ότι ο εξαγνισμός του κου Ξηρού αποτελεί πλέον για κάποιους, διαρκή και επίμονη προτεραιότητα. Και μεθοδεύεται με συστηματικό τρόπο γιατί έχει συγκεκριμένο στόχο. Την απελευθέρωσή του όχι μόνο από την φυλακή, αλλά και από το ένοχο στίγμα του δολοφόνου. Και η διαδικασία αυτή γίνεται πράξη με τις παλιές καλές μεθόδους της ιδεολογικοποίησης της επιλογής να δολοφονείς αθώους. Έτσι έκαναν και οι Ναζί. Έτσι έκαναν και οι Σταλινικοί. Έτσι καλύπτει ο φασισμός τις επιλογές του», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλεξία Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της οργάνωσης Ως Εδώ, των συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας, αντιδρώντας στην απόφαση του Εθνικού να ανεβάσει την παράσταση «Ισορροπία του Νας», που βασίζεται στο βιβλίο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε