Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στρατιωτική παρέλαση: Τι λέει ο πιλότος που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το μήνυμα του! [vids]

Στρατιωτική παρέλαση: Τι λέει ο πιλότος που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το μήνυμα του! [vids]

Στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τα βλέμματα όλων -μεταξύ αυτών και του Προκόπη Παυλόπουλου- στράφηκαν προς τον ουρανό, όταν ένα F-16 με πιλότο τον επισμηναγό Σωτήρη Στράλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων επιδόθηκε σε μια σειρά από εντυπωσιακούς, οριζόντιους και κατακόρυφους ελιγμούς.

«Να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά» παρότρυνε ο επισμηναγός Σωτήριος Στράλης, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες μέσα από το πιλοτήριο του F16, που πραγματοποίησε την αεροπορική επίδειξη.

Μιλώντα στην ΕΡΤ, ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμα του όλη την Ελλάδα, είπε: “Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ήθελε μέσα από την παρουσία της να τονίσει ότι όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα επιτελεί την αποστολή του χωρίς καμία έκπτωση. Όντας Μακεδόνας και βρισκόμενος και πάλι στους ουρανούς της Θεσσαλονίκης, αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και περηφάνια να συμμετάσχω στον φετινό εορτασμό.

 

 

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπο το δικό μου αντικατοπτρίζεται η προσπάθεια και η πραγματική δυνατότητα που έχει η Πολεμική Αεροπορία να σταθεί στα πόδια της και να επιτελέσει το έργο της.

Η αεροπορική επίδειξη που εκτέλεσα σήμερα είναι ουσιαστικά μια… καλοστημένη χορογραφία με ελιγμούς, που εκτελούνται ανά πάσα στιγμή από αεροπόρους που πετάνε στο Αιγαίο σε αποστολές αναχαίτισης”.

Με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, ο επισμηναγός Στράλης είναι πιλότος στην 115 ΠΜ/340 Μοίρα, που έχει έδρα στα Χανιά της Κρήτης, ενώ σήμερα απογειώθηκε με το F16, με το οποίο έλαβε μέρος στην επίδειξη, από την 110 ΠΜ, στη Λάρισα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε