Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

ΔΝΤ: Διαψεύδει ότι παρακρατεί τις πληρωμές Αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία

ΔΝΤ: Διαψεύδει ότι παρακρατεί τις πληρωμές Αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία

Διαψέυδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις φήμες ότι το Ταμείο παρακρατεί τις πληρωμές Αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία. Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, δεν επηρεάζει τις συναλλαγές ιδιωτών, υποστηρίζει το Ταμείο.


Νωρίτερα, είχε μιλήσει στο Newsit ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος. “Υπήρξε ενημέρωση Αμερικανών tour operators χθες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για τις πληρωμές που ήταν έτοιμες καθώς το 95% των πληρωμών γίνονται με εμβάσματα. Είπαν λοιπόν οτι εκείνοι ήταν έτοιμοι να στείλουν το έμβασμα αλλά οι δικές τους αμερικανικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων προς ελληνική τράπεζα θα δεσμευτεί εκεί.

Γι΄αυτό μας ρώτησαν τι θέλουμε να κάνουμε εμείς. Η απάντησή μας είναι κρατήστε την πληρωμή μεχρι να δούμε τι γίνεται. Δεν μπήκε κανείς στη διαδικασία να πει στείλτε τα λεφτά να δούμε αν θα δεσμευτούν και ποια διαδικασία απεμπλοκής θα ακολουθούσε. Υπάρχει αναγνώριση οφειλής και περιμένουν από εμάς να τους πούμε πότε είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις πληρωμές”, δήλωσε ο κ.Ρέτσος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε