Ελλάδα

Θρίλερ στη Μυτιλήνη με τον “ύποπτο” φάκελο – Το σημείωμα μυστήριο

Συναγερμός στη Μυτιλήνη για τον φάκελο με την "ύποπτη" σκόνη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επτά άνθρωποι στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. Στο νησί ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με ειδικούς του "Δημόκριτου". Ένας Ινδός εμφανίζεται ως αποστολέας, ερευνάται αν είναι πραγματικό πρόσωπο. ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική ενημερώνονται για την περίεργη υπόθεση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή ενός δέματος με “ύποπτη” σκόνη που εστάλη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και είχε ως αποδέκτη την πρύτανη Χρυσή Βιτσιλάκη. Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση στις αρχές είναι το σημείωμα που συνόδευε το φάκελο με την “ύποπτη σκόνη”. «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους» γράφει, σύμφωνα με πληροφορίες και οι αρχές προσπαθούν να το «αποκωδικοποιήσουν» και να καταλάβουν τι ακριβώς μπορεί αυτή η φράση να σημαίνει.

[read4more]

Τα μεσάνυχτα, στη Μυτιλήνη έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών. Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το C-130, που τους μετέφερε προσγειώθηκε στο νησί και παραλήφθηκε ο φάκελος. Στις 05:00 τα ξημερώματα ο φάκελος μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβαν τον φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο, ενώ ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Η λειτουργία του πανεπιστημίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Ο φάκελος, που ήταν φθαρμένος, είχε ως αποστολέα έναν Ινδό. Αυτό που ερευνάται τώρα από τις αρχές είναι αν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο ή όχι. Για την πορεία των ερευνών ενημερώνονται τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική.

lesvos ypoptosfakelos
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο φάκελος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (09.01.2019). Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο. Όταν έφτασε στο γραφείο της κας Βιτσιλάκη, ανοίχτηκε από τους εργαζόμενους και απελευθερώθηκε η “ύποπτη” σκόνη.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε, ενώ ο φάκελος κρατήθηκε στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

lesvos ypoptosfakelos
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – μεταφέρθηκαν πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς. Παραμένουν ωστόσο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος – Το χρονικό της δολοφονίας τριών αθώων ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού
Δεκαέξι χρόνια μετά ο φάκελος της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα ανοίγει ξανά και όλοι ελπίζουν για δικαίωση της μνήμης της Αγγελικής, της Βιβής και του Νώντα
Φωτογραφία αρχείου από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας MARFIN στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, κατά την διάρκεια απεργιακής διαδήλωσης στις 5 Μαΐου 2010. Από τον εμπρησμό έχασαν την ζωή τους η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης. 
(PHASMA
Εδραιώνεται το καλοκαίρι το επόμενο δεκαήμερο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, φεύγει η αστάθεια
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως, προς το παρόν, να προκύπτει μια γενικευμένη και παρατεταμένη ακραία θερμή κατάσταση για ολόκληρη τη χώρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς – Καταζητείται μια 46χρονη
Κανείς από τους 3 δεν είχε μπει στο κάδρο των ερευνών, ωστόσο μετά από τη νέα έκθεση του FBI και με εκτεταμένη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού οι Αρχές οδηγήθηκαν στα πρόσωπα αυτά που τότε ήταν 30 και 26 ετών
Εμπρησμός στη Marfin 347