Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Και τρίτη off shore συνδέεται με τον Καρατζαφέρη – Το αποκάλυψε η Μ.Χρυσοβελώνη – Τι εντόπισε το Newsit στο Λονδίνο

Και τρίτη off shore συνδέεται με τον Καρατζαφέρη – Το αποκάλυψε η Μ.Χρυσοβελώνη – Τι εντόπισε το Newsit στο Λονδίνο

– H τρίτη off shore εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι η DeckRock Limited
– Την αποκάλυψη έκανε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη
– Τι εντόπισε η έρευνα του Newsit στα μητρώα των εταιρειών στο Λονδίνο
– Για 3 κακουργήματα παρέπεμψε ομόφωνα η Βουλή τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Δικαιοσύνη

Την αποκάλυψη για την τρίτη off shore εταιρεία την έκανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατά η συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία της κυρίας Χρυσοβελώνη η τρίτη υπεράκτια εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι η DeckRock Limited με έδρα το Λονδίνο.

Η κυρία Χρυσοβελώνη κατέθεσε στην επιτροπή και έγγραφα από τα μητρώα των off shore εταιρειών της Βρετανίας.

Τι εντόπισε στο Λονδίνο η έρευνα του Newsit

Αναζητήσαμε στα μητρώα των εταιρειών την συγκεκριμένη εταιρεία και πράγματι την εντοπίσαμε ως εταιρεία dissolved, δηλαδή ως μη ενεργή. Δημιουργήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2005 και διαλύθηκε στις 24 Μαρτίου 2009.

Οπως βλέπετε στα αρχεία της εταιρείας εμφανίζεται το όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης με ημερομηνία γεννήσεως 1947, την ημερομηνία δηλαδή που γεννήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Η εταιρεία βρισκόταν στον 79 Junction Road, London, N19 5 QU.

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης 19/11/2014, την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες, την Καταλίνα και την Homeric.

Μάλιστα, η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, αφού θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.

Πάντως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε