Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

17 εκατ. είδαν τον «εριστικό» Ολάντ και τον «επιθετικό» Σαρκοζί – Ποιος νίκησε στο debat;

Η πρώτη αίσθηση είναι πως ο Φρανσουά Ολάντ βγήκε τουλάχιστον αλώβητος από το tete a tete με τον Νικολά Σαρκοζί. Αυτή τη φορά, πάντως, το debat είδαν λιγότεροι απ’ ό,τι το 2007.

Το debate των δυο υποψηφίων ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, το οποίο παρακολουθήσατε απευθείας με μετάφραση από το NewsIt, το βράδυ της Τετάρτης ήταν σαν… ποδοσφαιρικό ντέρμπι: καθήλωσε τους Γάλλους και όχι μόνο, είχε στιγμές έντασης, επιθέσεις εκατέρωθεν και όλα δείχνουν πως είχε και νικητή.



Και αυτός φαίνεται πως είναι ο Φρανσουά Ολάντ. Αντίθετα από την υποψήφια των Σοσιαλιστών στις εκλογές του 2007 (και τότε σύντροφό του) Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο monsieur Normal κατάφερε να μη δώσει στον Νικολά Σαρκοζί την ευκαιρία που έψαχνε. Με λίγα λόγια δεν έχασε την ψυχραιμία του στις επιθέσεις του Γάλλου προέδρου, ακόμη κι όταν εκείνος τον αποκάλεσε ψεύτη. Και ο «Σαρκό» ξέρει πως να βγάλει κάποιον από τα… «ρούχα» του. Κάπως έτσι, άλλωστε, νίκησε τη Ρουαγιάλ το 2007!

«Δεν επέτρεπε στον Σαρκοζί να τελειώσει τις φράσεις του, του ασκούσε επίθεση, τον αποκαλούσε ψεύτη. Ήθελε να εξασφαλίσει ότι δε θα φαίνεται ότι αμύνεται και να δείξει ότι μπορεί και αυτός να ρίξει μια δυο “μπουνιές”» εκτίμησε ο Μαρκ Πέρελμαν, πολιτικός συντάκτης του France 24, δίνοντας τη… νίκη στον Σοσιαλιστή υποψήφιο.
Αν κρίνει κανείς από το βλέμμα του, μάλλον ο "Σαρκό" δεν είναι ικανοποιημένος από την... απόδοσή του
Αντίθετα από τον Φρανσουά Ολάντ...
Η Liberation χαρακτηρίζει τον Ολαντ «εριστικό» και τον Σαρκοζί «επιθετικό», ενώ η Monde εκτιμά πως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος πήγε στο debate ως φαβορί και κατάφερε να παραμείνει σε αυτή τη θέση.
Σχεδόν το 81% των Γάλλων ψηφοφόρων, πάντως, δεν άλλαξε γνώμη για το τι θα ψηφίσει μετά από την τιτανομαχία Ολάντ-Σαρκοζί. Αυτό δείχνει γκάλοπ στην ιστοσελίδα της Figaro. 
Για τους αναγνώστες της Parisien, πάντως, η μονομαχία ήταν σχεδόν 50-50. Στο ερώτημα: ποιος πιστεύετε ότι ήταν πιο πειστικός, το 50,7% απάντησε Σαρκοζί και το 49,3% Ολάντ.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση Σαρκοζί-Ολάντ “κέντρισε” 17,79 εκατομμύρια Γάλλους. Pas mal θα σκεφτεί κανείς. Κι όμως, είναι λιγότεροι σε σχέση με το 2007 και τη μάχη Σαρκοζί-Ρουαγιάλ. Τότε, το debat είχαν παρακολουθήσει 20,4 εκατ. πολίτες, δηλαδή 2,61 εκατομμύρια περισσότεροι.
Σεγκολέν Ρουαγιάλ, Μαρτίν Ομπρί και τα υπόλοιπα μέλη του Σοσιαλιστικού κόμματος παρακολουθούν το debate
Υποστηρικτές του Ολάντ βλέπουν την τιτανομαχία
Το ίδιο και ψηφοφόροι του Σαρκοζί
Αποχωρώντας από το στούντιο, συνοδευόμενος φυσικά από την Κάρλα Μπρούνι, ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε το debate ενδιαφέρον και πρόσθεσε πως εκείνοι που τελικά θα αποφασίσουν είναι οι Γάλλοι πολίτες. Αντίθετα, ο Φρανσουά Όλαντ ήταν πιο… επιθετικός: «Τώρα οι Γάλλοι ξέρουν τι μπορώ να κάνω. Υπήρξαν στιγμές αγένειας, όταν ο Νικολά Σαρκοζί μιλά για ψέματα, για συκοφαντίες».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί: “Δε θα αφήσω τη Γαλλία να γίνει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου” – Τιτανομαχία Σαρκοζί-Ολάντ στο γαλλικό debate

Λευκό θα ψηφίσει η Λε Πεν στις εκλογές!

Μηνύσεις Σαρκοζί σε όσους έγραψαν ότι τα “επαιρνε” από τον Καντάφι

Ολάντ: Όλοι κοιτούν τη Γαλλία

Ανεβαίνει ο Σαρκοζί, διατηρεί το προβάδισμα ο Ολαντ

«Δε θα αποφασίζει η Γερμανία για όλη την Ευρώπη!» – 10 μονάδες το προβάδισμα Ολαντ

Βουλευτής αποκάλεσε τη σύζυγο του Ολάντ “ροντβάιλερ”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε