Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

4 νεκροί στις Φιλιππίνες από επεισόδια στις εκλογές

Ο επικρατέστερος για την προεδρία της χώρας Μπενίγνο Ακίνο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο επικρατέστερος για την προεδρία της χώρας Μπενίγνο Ακίνο. ΦΩΤΟ REUTERS
Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες στις Φιλιππίνες για εκλογή του νέου προέδρου της χώρας. Τέσσερις νεκροί από επεισόδια….
 

 

Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα σε δύο διαφορετικά επεισόδια που σχετίζονται με τις εθνικές εκλογές στις Φιλιππίνες, από τις οποίες θα αποφασισθεί ποιος πρόκειται να είναι ο διάδοχος της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
 
Τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δέκα τραυματίσθηκαν κατά την ένοπλη επιδρομή εναντίον του εκλογικού κέντρου υποψηφίου στις τοπικές εκλογές στη νότια επαρχία Ζαμποάνγκα Σιμπουγκάι, τόνισε εκπρόσωπος του στρατού. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν προσδιορισθεί.
 
Πάντοτε στα νότια των Φιλιππινών, ένας εξάδελφος του αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Βόρεια Κοταμπάτο έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωΐ, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Ο άνδρας έπεσε θύμα ενέδρας, πιθανώς από πολιτικούς αντιπάλους, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Άλλα πέντε άτομα βρήκαν τον θάνατο χθες στη διάρκεια «προεκλογικών» ανταλλαγών πυρών στην ίδια επαρχία.
 
Πάνω από 50 εκατ. Φιλιππινέζοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχο της Αρόγιο, με τον Μπενίγνο Ακίνο να εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος. Επίσης από τις εκλογές θα αναδειχθούν 250 βουλευτές, 12 από τους 24 Γερουσιαστές και πάνω από 17.000 δημοτικοί και νομαρχιακοί αντιπρόσωποι.
 
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18,00 τοπική ώρα σήμερα Δευτέρα και σύμφωνα με εκτιμήσεις η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές θα ξεπεράσει το 80%.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε