Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

52 νεκροί από πλημμύρες στην Κίνα

ΦΩΤΟ REUTERS

Τραγικός ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την Κίνα. 52 οι νεκροί, 32 οι αγνοούμενοι, 100.000 εκείνοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Οι μετεωρολόγοι περιμένουν νέες ισχυρές βροχές.

Η περίοδος των πλημμυρών ξεκίνησε με την είσοδο του Ιουνίου και οι βρόχες έπληξαν 12 επαρχίες στην κεντρική και νότια Κίνα. Ήδη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχουν επηρεαστεί 4,81 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην φτωχή επαρχία Γκουιζιού, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες άφησαν τα σπίτια τους από το φόβο μεγάλων πλημμυρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τουλάχιστον 32 πολίτες αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 7.462 σπίτια και βύθισαν 255.000 εκτάρια γης, προκαλώντας άμεσες οικονομικές απώλειες ύψους 4,92 δισ. γουαν, δηλαδή 760 εκατ. δολάρια.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα ανατολικά της επαρχίας Γιανγκσού ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της επαρχίας έμειναν ανέπαφα.

Μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι η επαρχία αναμένεται να πληγεί τις επόμενες ημέρες από ακόμα περισσότερες βροχές και οι αρχές έχουν ήδη μεριμνήσει για την μεταφορά κατοίκων σε ασφαλή μέρη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε