Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σοϊγκού: Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία της με το Ιράν

Σοϊγκού: Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία της με το Ιράν

Το τελευταίο διάστημα οι χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τον όρο «άξονας του κακού», αναφερόμενες στις σχέσεις Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας. Και φαίνεται πως η Μόσχα βάλθηκε να τις επιβεβαιώσει…

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα, 26/4/2024, πως η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με την Τεχεράνη.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, ο Σοϊγκού έκανε την δήλωση αυτή απευθυνόμενος στον Ιρανό ομόλογο του Καραρέι Αστιανί κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο Σοϊγκού.

Άλλωστε είναι «κοινό μυστικό» πως το Ιράν έχει στείλει οπλικά συστήματα – όπως τα drones Shahed – στην Ρωσία, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά εκατοντάδες εναντίον της Ουκρανίας, ενώ η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Τεχεράνη.

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ενός οργανισμού ασφαλείας στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις